Всього за добу можна приготувати неймовірно смачну малосольну скумбрію сухим посолом. Саме за таким способом можна засолити будь-яку рибку. Ділюсь рецептом!

Дуже простий та смачний посол скумбрії! Геніальність рецепту в його простоті, як кажуть все геніальне просто. Відмінний сухий спосіб засолювання риби.

Така риба чудово підходить для приготування салатів, шуби. За таким рецептом можна солити будь-яку рибу, перевірено!

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Скумбрія 2 шт, 1 кг
  • Сіль 1 ст. ложка, 30 гр
  • Цукор 1/3 ст. ложки, 10 гр
  • Перець чорний мелений 0,5 ст. ложки

Покрокове приготування:

1. Скумбрію розморожуємо не до кінця. Відрізаємо голову, хвіст, видаляємо начинки, всі плівки.

Промиваємо під проточною водою, просушуємо паперовими рушниками.

2. Рибу кладемо в лоток для маринування.

3. Приготуємо посолочну суміш. Солимо сухим способом, він найпростіший.

Беремо столову ложку солі та третину столової ложки цукру, пів чайної ложки чорного меленого перцю за бажанням. Можна додати улюблені спеції.

Все з’єднуємо. Обов’язково дотримуємося пропорцій солі та цукру. Цукор не дає пересолитись рибі.

4. Обсипаємо рибу посолочною сумішшю з усіх боків та всередині.

5. Лоток закриваємо кришкою та прибираємо в холодильник на добу.

6. Через добу отримуємо малосольну скумбрію, промиваємо під проточною водою, щоб видалити зайву сіль і просушуємо. Більш солону отримуємо, витримавши на маринування три доби.

Заправляємо за бажанням, я заправляю цибулькою і ароматною олією зі спеціями.Джерело