ІНГРЕДІЄНТИ
Фарш курячий
600 г (або будь-який)
Цибуля ріпчаста
1 шт.
Яйце куряче
1 шт.
Кукурудзяна крупа
40 г
Манна крупа
40 г
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Суміш спецій
за смаком
Молоко
100 мл
Сир голландський
120 г
Якщо вам набридло робити жирні котлети, смажені на олії, пропоную скористатися моєю порадою. Цей рецепт мені дала подруга, і тепер я тільки ним і користуюся, котлети дуже соковиті і м’які.
ПРИГОТУВАННЯ:
Фарш беріть будь-який, на свій смак.
Заправляємо фарш сіллю, перцем, спеціями і додаємо яйце.
Порада: кукурудзяну крупу беріть таку, яка не вимагає варіння, тоді котлети НЕ будуть жорсткими.
Всипаємо кукурудзяну крупу в ємність і заливаємо теплим молоком.
Коли каша охолоне, додаємо в фарш і вимішуємо.
Порада: якщо маса виходить рідкою, додаємо манну крупу.
Деко застилаємо пергаментом.
З фаршу формуємо колобки і викладаємо на пергамент.
За допомогою дна чарки робимо в середині колобка поглиблення.
Запікаємо приблизно 15 хвилин при 180 градусах, виймаємо і кладемо в поглиблення шматочки сиру.
Допікаємо, поки сир на розплавиться.
При подачі посипаємо зеленню, можна ще подрібненим часником, паприкою, насінням кунжуту. Котлети соковиті, не жирні та дуже ароматні.Джерело