Цей рецепт варениkів просто “Божественний”. Тепер варениkи готую тільkи таk.

ІНГРЕДІЄНТИ

Яйце куряче

2 шт.

Борошно пшеничне

800 г

Сіль

1 ч. л.

Вода

240 мл

Сметана 20%

2 ст. л.

Молоко

240 мл

Сир кисломолочний

500 г

Олія соняшникова

30 мл

Крохмаль картопляний

0.5 ст. л.

Цибуля ріпчаста

1 шт.

Цукор

2 ст. л.

Картопля

7 шт.

Можливо, ви помічали, які жахливі магазинні вареники. Найчастіша проблема — нестача соковитої начинки, яка така важлива в цій страві. Варто відмовитись від покупних продуктів, так як готувати вдома їх досить просто. Ми покажемо рецепт, завдяки якому вареники вийдуть смачними та соковитими.

ПРИГОТУВАННЯ:

Одне яйце необхідно розділити на жовток та білок. Для рецепту нам знадобиться лише жовток.

Змішуємо яйце та сметану до однорідності. Виливаємо до суміші молоко та воду, солимо масу. Просіюємо в суміш борошно і добре перемішуємо до стану тіста.

Перекладаємо тісто на робочу поверхню та вимішуємо руками протягом 10 хвилин. Формуємо колобок та забуваємо про нього в теплому місці на 1,5 години.

Відварюємо очищену картоплю. Цибулину дрібно нарізаємо.

У сковороді з підігрітою олією обсмажуємо цибулю до золотистого кольору на середньому вогні. Картоплю поки що можна потовкти в пюре.

З’єднуємо картопляне пюре та цибулю, солимо за смаком.

В окремій мисці змішуємо жовток, сир та цукор, ретельно перемішуємо. Можна додати щіпку солі на ваш розсуд.

Тісто ділимо на 3 частини. З кожної формуємо колобок, який потім розкочуємо в прямокутний пласт товщиною 5 мм. З пласта вирізаємо кружечки діаметром 6 см.

У середину кожного кружечка викладаємо столову ложку начинки, сирної чи картопляної. Склеюємо пальцями обидва краї вареників, таким чином запечатуємо начинку.

Кип’ятимо в каструлі воду, підсолюємо і кладемо туди вареники, варимо, доки не спливуть. Потім чекаємо 3 хвилини та виймаємо з води.

Цей рецепт універсальний і підійде тим, хто любить готувати не на один день. Ви можете покласти вареники у холодильник і зварити у будь-який зручний час.Джерело