Цей рецепт пампушkів передається з поkоління в поkоління, а тепер бабця і мені передала! Ідеальні пампушки, яkі слід приготувати на Різдво!

Сьогодні до вас з рецептом пампушків по дуже стародавньому рецепту моєї бабусі! Дуже просто та смачно і завжди вдаються!

Інгредієнти:

  • 25 гр. пресованих дріжджів
  • 250 мл. молока
  • 100 мл. води
  • 1 яйце
  • 1 ст. л. олії
  • 1 ч. л. оцту
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. солі
  • 3-3,5 склянки борошна (склянка об’ємом 250 мл.)

Приготування:

До молоко додаю воду, нагріваю до ледь теплого стану, переливаю у мисочку. Додаю цукор, дріжджі, перемішую та залишаю на 10 хвилин. Тоді додаю яйце, перемішую, вливаю оцет, олію, сіль та перемішую.

Частинами додаю просіяне борошно та замішую тісто. Накриваю харчовою плівкою та залишаю у теплому місці на 1,5 години.

Обминаю тісто та розкатую на борошні в пласт 1 сантиметр. Склянкою вирізаю кружечки.  Залишаю ще на 10-15 хвилин.

Розігріваю велику кількість олії та на середньому вогні обжарюю пампушки з обох сторін до золотистого кольору.

Викладаю пампушки спочатку на паперовий рушничок, щоб забрав зайвий жир. Тоді посипаю цукровою пудрою.

Дуже м’якенькі і повітряні пампушки вийшли!

Джерело Абетка рецептів