Цей рецепт один із найсучасніших на даний час! Відтепер м’ясо більше не варю і не смажу. Замотую м’ясо у рушниk і відправляю на деkільkа годин у холодильниk. Результат виходить просто “Б0МБЕЗНUЙ”.

Сьогодні ділюся з вами рецептом приготування м’яса на закуску. Таке м’ясо домашнього приготування виходить смачніше за всі! Найголовніше, що для його приготування не потрібно професійних пристосувань для виготовлення м’яса і ковбас, а виходить таке м’ясо вже точно смачніше, ніж найдорожча магазинна ковбаса.

Інгредієнти:
Свиняча вирізка – 1 кг
Вода – 3 л
Сіль – 150 г (за смаком, можна менше)
Сухий часник – 1 ст. л.
Паприка – 1 ст. л.
Спеції для м’яса – 1 ст. л.
Приготування:

  1. Доводжу воду в каструлі до кипіння і висипаю в сіль, кип’ячу сіль до повного розчинення 3-5 хвилин. Вимикаю плиту і залишаю розсіл на плиті до повного охолодження.
  2. Потім беру шматок свинини з мінімальним вмістом жиру, промиваю і опускаю м’ясо в солону воду на одну добу. Каструлю накриваю кришкою і тримаю її на підвіконні. У холодильник м’ясо в першу добу прибирати не потрібно, воно повинно просолюватися при кімнатній температурі.
  1. Пройшла доба дістаю м’ясо з розсолу, просушую його і дуже рясно натираю спеціями з усіх боків. Змішую в піалі сухий часник, спеції для м’яса і паприку (не шкодуйте спецій, м’ясо повинно бути ароматним).
  1. Потім накриваю м’ясо пластиковим контейнером і прибираю його в холодильник ще на добу.
  2. На наступний день дістаю м’ясо і обгортаю його рушником з натуральної тканини в один шар (багато шарів тканини робити не потрібно, так як м’ясо повинно дихати). Потім обв’язую рушник ниткою і підвішую поблизу батереї. М’ясо повинно сушитися від 3-х до 7-ми діб. Все залежить від температури в приміщенні і обсягу шматка м’яса.
  1. Я сушила м’ясо трохи більше 4-х діб. Періодично стискайте шматок м’яса руками і як він відчутно затвердіє, м’ясо буде готове.

Нарізаю м’ясо і подаю до святкового столу. Смачного, дорогі мої читачі! Бажаю вам смачних кулінарних експериментів і відмінного настрою. Нехай кожна приготована вами страва буде смачною!😍

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Друзі, якщо Вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за Ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно!