Це сало в духовці від яkого слюньkи потечуть одразу. М’яkа, ніжна та соkовита заkусkа на стіл

Я часто використовую цей рецепт приготування сала в духовці. Завжди виходить м’яка, ніжна і дуже смачна закуска, яку я ставлю на святковий стіл. Дуже раджу спробувати, тим більше, що нічого складного немає, продукти потрібні найпростіші.

Інгредієнти:

підчеревина, 1.5 кг;
часник, 1 головка;
лавровий лист подрібнений, чверть ч.л;
сіль і суміш перців по 1.5 ч.л;
вода, 3 ч.л.
Приготування:
Сало промиваємо, чистимо шкірку і просушуємо паперовими рушниками.

Змішуємо сіль з перцями і лавровим листом, пропущеним через прес часником, водою.

Порада: якщо любите більше часнику – додавайте ще або менше. Суміш перців ви також можете збільшити. Сіль беріть також за смаком.

Сало проколюємо ножем і укладаємо в маринад, потім обмазуємо рештками весь шматок з усіх боків.

Обертаємо фольгою і залишаємо мінімум на 1 годину, максимум – на добу. Можна і відразу відправляти в духовку.

Перекладаємо сало в форму і відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів від 1 до 1.5 години – все залежить від товщини сала.

Залишаємо сало у фользі до охолодження. Можна навіть подавати теплим в фользі.

Якщо сало залишилося, то можна покласти його в морозильну камеру, потім вийняти і порізати тонкими скибочками.Джерело