Я часто використовую цей рецепт приготування сала в духовці. Завжди виходить м’яка, ніжна і дуже смачна закуска, яку я ставлю на святковий стіл. Дуже раджу спробувати, тим більше, що нічого складного немає, продукти потрібні найпростіші.
Інгредієнти:
підчеревина, 1.5 кг;
часник, 1 головка;
лавровий лист подрібнений, чверть ч.л;
сіль і суміш перців по 1.5 ч.л;
вода, 3 ч.л.
Приготування:
Сало промиваємо, чистимо шкірку і просушуємо паперовими рушниками.
Змішуємо сіль з перцями і лавровим листом, пропущеним через прес часником, водою.
Порада: якщо любите більше часнику – додавайте ще або менше. Суміш перців ви також можете збільшити. Сіль беріть також за смаком.
Сало проколюємо ножем і укладаємо в маринад, потім обмазуємо рештками весь шматок з усіх боків.
Обертаємо фольгою і залишаємо мінімум на 1 годину, максимум – на добу. Можна і відразу відправляти в духовку.
Перекладаємо сало в форму і відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів від 1 до 1.5 години – все залежить від товщини сала.
Залишаємо сало у фользі до охолодження. Можна навіть подавати теплим в фользі.
Якщо сало залишилося, то можна покласти його в морозильну камеру, потім вийняти і порізати тонкими скибочками.Джерело