Це одна із найсмачніших скумбрій пряного посолу за останні роки. Магазинна тепер їй навіть не рівня. Обов’язково приготуйте її за цим рецептом!

Скумбрія ПРЯНОГО ПОСОЛУ мені здається, вже всі мої підписники спробували готувати за цим рецептом, але для новеньких повторю, а “стареньким” нагадаю!

Рецепт приготування:
2- 3 скумбрії злегка розморожуємо, відрізаємо голову і хвіст, так потрошити в рази легше, ніж повністю розморожену.

Найсмачніша скумбрія ПРЯНОГО ПОСОЛУ: виходить просто неперевершеною, магазинна і “збоку не стоїть”, як каже мій чоловік, обов’язково приготуйте за цим рецептом

Для маринаду:

3 л води закип’ятити,
додати 6 столових ложок великої солі,
4 столові ложки цукру,
5-7 шт лавр листа,
запашний і чорний перець, і гвоздики штук по 5+2-3 стол. ложки найпростішої заварки чорного чаю.
Закип’ятили та вимкнули.

Охолодженим маринадом через сито заливаємо нашу рибку і відправляємо в холодильник на 3 доби.

Кілька разів перевертаємо рибку для рівномірного посолу.

Найсмачніша скумбрія ПРЯНОГО ПОСОЛУ: виходить просто неперевершеною, магазинна і “збоку не стоїть”, як каже мій чоловік, обов’язково приготуйте за цим рецептом

Далі дістаємо скумбрію, обсушуємо паперовим рушником і (!) відправляємо в холодильник для просушування.

Найсмачніша скумбрія ПРЯНОГО ПОСОЛУ: виходить просто неперевершеною, магазинна і “збоку не стоїть”, як каже мій чоловік, обов’язково приготуйте за цим рецептом

Тільки за цієї технології ви отримаєте потрібний результат скумбрії!

Якщо без просушування – це буде волога ватяна рибка, так що потерпіть.

Друзі, тільки на цьому етапі я гарантую чарівний смак та потрібну структуру Пробуйте та насолоджуйтесь! Це дешевше копченої та смачніше

Відварити картоплю, зробити салат з огірочків і помідорів і вечеря готова.Джерело