Смачний та ситний пиріг з червоною рибою та саго – це страва, яка сподобається ВСІМ. Від такої смакоти ви точно не відмовитеся!

Такий ситний пиріг із червоною рибою та невеликим секретом нікого не залишить байдужим.

Смачний та ситний пиріг з червоною рибою та саго – це страва, яка сподобається всім любителям рибних страв. Ніжний рибний фарш, ароматна цибуля та розсипчасте тісто – це поєднання, яке не залишить нікого байдужим.Джерело

Детальніше про приготування ситного пирога з червоною рибою і невеликим секретом читайте в нашому матеріалі.

Для приготування ситного пирога з червоною рибою і невеликим секретом нам знадобиться:

  • Тісто:
    • Борошно пшеничне – 500 г
    • Дріжджі сухі – 10 г
    • Сахар – 2 ст. л.
    • Молоко тепле – 250 мл
    • Рослинна олія – ​​50 мл
    • Соль – 1 год. л.
  • Начинка:
    • Саго – 100 г
    • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
    • Риба філе (будь-якої жирності) – 500 г
    • Сіль за смаком
    • Перець чорний мелений – за смаком

Спосіб приготування ситного пирога з червоною рибою і невеликим секретом:

Начинка

  1. У киплячу підсолену воду всипати саго і варити до готовності (близько 25 хвилин).
  2. Саго відкинути на сито та промити холодною водою.
  3. Цибулю нарізати кубиком і обсмажити на олії до прозорості.
  4. Рибу нарізати невеликими шматочками.
  5. У мисці змішати саго, обсмажену цибулю, рибу, сіль та перець.

Тісто

  1. У теплій воді розмішати дріжджі та цукор.
  2. Накрити серветкою та залишити на 10-15 хвилин, щоб дріжджі активувалися.
  3. У мисці для замішування тіста змішати борошно та сіль.
  4. У борошні зробити поглиблення, влити дріжджову суміш, тепле молоко і олію.
  5. Замісити тісто.
  6. Вимішувати тісто протягом 7-10 хвилин, поки воно не стане м’яким та еластичним.
  7. Додати трохи рослинної олії та сформувати з тіста кулю.
  8. Миску з тістом накрити поліетиленовим пакетом або серветкою і залишити в теплі на 1 годину, щоб тісто підійшло.

Складання пирога

  1. Тісто, що підійшло, розділити на дві частини.
  2. Одну частину розкотити в пласт завтовшки трохи більше 0,5 див.
  3. Перенести пласт на змащене маслом деко.
  4. Сформувати борти.
  5. Викласти начинку.
  6. Другу частину тіста розкотити в пласт завтовшки трохи більше 0,5 див.
  7. Накрити начинку пластом тіста, защипнути краї тіста.
  8. Зробити отвір у середині пирога для виходу пари.
  9. Накрити пиріг серветкою і залишити на 30 хвилин, щоб тісто підійшло.

Випікання

  1. Жовток змішати із молоком.
  2. Акуратно змастити пиріг жовтковою сумішшю.
  3. Випікати пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-35 хвилин до рум’яності.

Готова страва

  1. Гарячий пиріг змастити олією без запаху, щоб скоринка була м’якою.
  2. Накрити серветкою, дати пирогу охолонути, потім дістати з форми й розрізати на шматочки.