Смачний ледачий медовик. Вам знадобиться всього один корж, дуже простий і швидкий крем та ніякого розкачування тіста.

Чомусь прийнято вважати, що для приготування десертів потрібен винятковий талант.

Можливо, не кожному дано прикрашати торти дзеркальною глазур’ю або ліпити з мастики, але ось змішати інгредієнти для тіста, помістити в духовку і перемазати коржі кремом зможе кожен. Особливо, якщо під рукою є простий і доступний покроковий рецепт.

Інгредієнти:

Маргарин 100 г
Цукор 4 скл.
Мед 2 ст. л.
Сода 1 ч. л.
Сметана 200 г
Яйце 2 шт.
Пшенична борошно 2 скл.
Збиті вершки 400 г
Приготування

У глибоку каструлю покладіть маргарин, 1 скл. цукру, мед і соду. Підігрівайте інгрідієнти на водяній бані доповного їх розчинення.

Зніміть каструлю з вогню, додайте 200 г сметани, 2 яйця і гарненько збийте отриману масу. Всипте борошно і ретельно все перемішайте.

Вилийте тісто на застелене пергаментом для випічки деко і відправте його в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин.

Дочекайтеся, поки корж охолоне і розділіть його навпіл уздовж і впоперек. У вас вийде 4 коржа. З допомогою ножа підрівняйте краю. Відрізані шматочки тіста розімніть в крихту.

У глибокій ємності перемішайте збиті вершки з цукром і зберіть торт, перемазуючи коржі. Присипте торт крихтою.

Все, тепер потрібно залишити торт на деякий час, щоб дати можливість коржам гарненько просочитися. Якщо збитих вершків у вас немає, можете замінити їх жирною сметаною, регулюйте кількість цукру, відштовхуючись від власних уподобань.

Смачного!