Шикарна гаряча закуска! Такі фаршировані шампіньйони зі столу розлітаються у перші 15 хвилин застілля. Вони виходять такі смачні, що хочеться їх їсти ще й ще.
Нам знадобиться:
Печериці – 12-15 шт.
Сир – 100 гр.
Куряче філе відварене – 100 гр.
Цибулина – 1 шт.
Сіль – 1/3 ч.л.
Перець – за смаком
Майонез (або сметана) – 2 ст.л.
Покроковий рецепт приготування:
Гриби підбираємо приблизно однакового розміру, миємо, сушимо, видаляємо ніжку.
Фаршировані гриби. Готую таку закуску на святковий стіл
Грибні ніжки дрібно поріжемо, цибулину очистимо і дрібно поріжемо. Обсмажимо цибулю до напівпрозорості на невеликій кількості олії, потім додаємо гриби і тушкуємо приблизно 5 хвилин, солимо, перчимо, даємо грибочкам охолонути.
Відварене куряче філе, у мене від ніжки, дрібно поріжемо. Сир натремо на великій тертці. Додаємо до трохи остиглих грибів куряче філе, сир, сметану або майонез, перемішуємо, начинка готова.
Форму змащуємо олією, кладемо гриби, начиняємо підготовленою начинкою.
Фаршировані гриби. Готую таку закуску на святковий стіл
Ставимо в духовку і готуємо при 180 градусах 15-20 хвилин. У процесі приготування гриби трохи зменшаться і виділять рідину, так і має бути. Відразу перекладаємо гриби на тарілку і подаємо до столу. Вони смачні як у гарячому, так і холодному вигляді.Джерело