Сkільkи б не готувала завжди мало! Неймовірно смачна холодна заkусkа з риби в банці. Дуже проста в приготуванні та еk0номна.

Готую розкішну холодну закуску з риби в банці: смачнішої маринованої риби я ще не пробувала – дуже просто і економно

Готую шикарну холодну закуску з риби! Для мене така риба виходить не гірше будь-якої дорогої, ну дуже смачно виходить! Рецепт не класичний, хоч і сильно схожий на всіма звичну мариновану рибу. Тут присутні інгредієнти, які не йдуть в традиційний рецепт. Але саме вони роблять закуску по-справжньому чудовою!

З усіх перепробуваних рецептів риби під маринадом, цей самий-самий, на мій погляд!

Інгредієнти:
На 3 баночки по 0,72 л.

Філе риби – 1 кг.
Цибуля – 400 гр.
Морква – 300 гр.
Стебла селери – 100 гр.
Часник – 5 зубчиків
Борошно – 6 ст. л.
Мускатний горіх – 1 ч. л
Вода – 1 л.
Цукор – 2 ст. л.
Сіль – 1 ч. л.
Запашний перець – 7 шт.
Гвоздика – 5 шт.
Лавровий лист – 3 шт.
Томатна паста – 2 ст. л.
Оцет 9% – 20 мл.
Приготування:

  1. Філе нарізаємо на невеликі порційні шматочки, обвалюємо в суміші борошна з мускатним горіхом і обсмажуємо на сильному вогні з двох сторін до готовності і золотистості, після чого прибираємо в сторону.
  1. На олії смажимо до золотистості цибулю кубиком, потім додаємо терту моркву і готуємо до м’якості.
  1. Додаємо дрібно нарубаний часник, стебла селери і обсмажуємо все разом пару хвилин.
  1. Вливаємо воду, вона повинна повністю покрити овочі.
  1. Додаємо спеції: цукор, сіль, запашний перець, гвоздику, лавровий лист і пару ложок томатної пасти. Потім вливаємо оцет, помішуємо і проварюємо 10 хвилин після закипання.
  1. Беремо будь-яку відповідну ємність, укладаємо шарами рибу і овочевий маринад. Остуджуємо і прибираємо маринуватися в холодильник на ніч.

Банка, на мій погляд, підходить краще, ніж тазики, каструлі і тд., Тому я завжди використовую саме банки для зберігання.

Відварюємо або смажимо картопельку, відкриваємо баночку і смачний обід або вечеря для всієї родини на столі!

Поєднання всіх інгредієнтів і спецій чудове! Відмінна закуска або основна страва на будь-який випадок, тільки гарнір на свій смак вибирай!

Зберігаємо банки в холодильнику тиждень сміливо. Але, як правило, з’їдається все набагато швидше!

Як вам такий рецепт? Сподобався? Буду рада, якщо оціните лайком, і поділитись в соц. мережах!

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Друзі, якщо Вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за Ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно!Джерело