Роблю цей неймовірний розсипчастий плов з куркою за 30 хвилин на кожен день! Швидкий, ситний і з дуже приємним і пікантним ароматом!

Роблю цей неймовірний плов з куркою за 30 хвилин на кожен день! Швидкий, ситний і з дуже приємним і пікантним ароматом!Джерело

Інгредієнти:
Рис (жасмин) 600 гр.
Вода 570 мл.
Курячі стегна (без кісток і шкіри) 600 гр.
Цибуля 200 гр.
Морква 350 гр.
Часник 5-6 зубчиків
Лавровий лист 2 шт.
Лимонні листя сушені (за бажанням)
Сіль і чорний перець за смаком
Сушений часник 1 ч. л.
Куркума 1 ч. л.
Насіння кмину 1 ч. л.
Перець чилі сушений 2-3 шт. (за бажанням)
Олія 50-60 мл.
Приготування:
3 зубчики часника очищаю, нарізаю дрібно, разом з цибулею, порізаною кільцями, обжарюю на невеликій кількості олії. Паралельно нарізаю курячі стегна на невеликі квадратики.

Коли цибуля обжариться до золотистого кольору додаю курячі стегна. М’ясо також обжарюю майже до золотистого кольору і тоді солю та перчу.

Додаю спеції : лавровий та лимонних листи, сушений часник, куркума, насіння кмину та перець чилі. Саме сушений цілий перець чилі не дасть гостроти цій страві, але дасть приємний аромат.

Моркву нарізаю смужками, обжарюю до м’якості. Тоді доливаю 200 мл. гарячої води. Накриваю кришкою та тушу на маленькому вогні.

Добре промиваю рис у воді, до того часу, як вода не стане прозорою.

У каструлю з товстим дном пересипаю рис та доливаю чистої води. Ставлю на вогонь, закриваю кришкою та на великому вогні доводжу до кип’ятіння.

Важливо! Якщо у Вашій кришці є отвір, треба його обов’язково чимось закрити. Я взяла м’якушку хліба. Рис вариться за допомогою пари всередині. Коли рис закипів, вогонь зменшую до мінімального і варю ще 7 хвилин.

Пройшло 7 хвилин, швидко відкриваю кришку, так само швидко перемішую рис і знову закриваю кришкою на ще 7 хвилин. Після готування, вимикаю вогонь та залишаю рис постояти під кришкою ще на декілька хвилин.

Додаю в сковорідку ще 3 зубчики неочищеного часника та перемішую. Обжарюю майже до випаровування усієї води.

Готовий рис додаю в сковорідку та перемішую, роблю мінімальний вогонь, накриваю кришкою на 5 хвилин.

І готово, смачного!