Пироги зазвичай готують із солотких інгридієнтів, але цього разу я вирішила проексперементувати і приготувати – закусочний пиріг із тушкованою капустою і рибою. Вийшло просто нереально смачно та сито!

Щодня ми ставимо питання, що приготувати смачненького і цікавенького, щоб усі їли із задоволенням, а приготування не займало багато часу і сил?

Сьогодні пропоную приготувати смачний та ситний пиріг з капустою та рибними консервами, який порадує вас своїм смаком та простотою приготування.

Приготування:
У миску просіюємо 300 г борошна в/г , додаємо 1 ч л солі, розмішуємо.

У 200 мл теплого кефіру, або будь-якого іншого кисломолочного продукту, додаємо 1 ч л цукру, 8 г живих дріжджів, розмішуємо, щоб цукор розчинився і дріжджі розійшлися, потім вливаємо в борошняну суміш, замішуємо тісто.

Додаємо 1 ст л олії і продовжуємо замішувати тісто, якщо треба додаємо борошно, я додала ще 40 г борошна.

Для зручності перекладаємо тісто на стіл та вимішуємо ще 5 хвилин.

Округляємо і кладемо в миску, посипану борошном або змащену олією, накриваємо і ставимо в тепле місце підходити на 1 годину.

Тісто добре підійшло, обминаємо, ділимо на дві частини, одна частина тіста яка більше (2/3 ) – це буде низ пирога, а частина менша (1/3) – верх пирога.

Більшу частину тіста розгортаємо в прямокутник і переносимо у форму в якій формуватимемо пиріг.

Розділимо формою, робимо бортики, накриваємо рушником і даємо тісту трохи відпочити і підійти.

Потім викладаємо начинку – 800 г тушкованої капусти, розділимо рівним шаром по тісту.

Зверху викладаємо 1 банка рибних консервів у олії чи натуральних, у мене сардини.

Від тіста, що залишилося, відщипуємо шматочок, на прикраси пирога, а залишок тіста розкачуємо в пласт і накриваємо пиріг зверху, добре защипуємо краї.

Наколюємо пиріг вилкою, підрівнюємо, притискаємо, щоб вийшло повітря.

Прикрашаємо зверху пиріг, я розкачала шматочок тіста дуже тонко 1-2 мм, просто нарізала на смужки і вирізала кружечки і так нехитро прикрасила пиріг. Пиріг накриваємо та ставимо підходити на 10-15 хвилин.

Пиріг вистоявся, змащуємо мастилом із жовтка з молоком.

Ставимо випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин, час випікання залежить від особливостей вашої духовки.

Пиріг випікся, дістаємо з форми, перекладаємо на решітку, накриваємо зверху рушником і даємо пирогу трохи охолонути і підм’якнути.

Пиріг теплим подаємо до столу! Пиріг вийшов дивовижно смачним, тонке м’яке тісто, багато соковитої начинки, їж і хочеться!

Інгредієнти для приготування пирога:
+-350 г борошна
200 мл кефіру 1% або будь-якого іншого кисломолочного продукту
1 ч л солі під ніж
1 ч л цукру
1 ст л олії
8 г живих дріжджів
1 жовток+2 ч л молока для змащування
Начинка:

800-900 г тушкованої капусти
1 банка рибних консервів в олії та власному соку (я брала сардини)
Розмір форми 20х25 см, висота 5,5 см.

Готуйте із задоволенням! Смачних усім пирогів!Джерело