Моцарелла в домашніх умовах всього із 2-х інгридієнтів. Ніколи не могла подумат, що із простого молока можна приготувати таку смакоту!

Приготування:
Для приготування знадобиться домашнє незбиране коров’яче молоко, яке не проходило термічної обробки та звичайний 9% столовий оцет, я взяла яблучний.

І так, у каструлю наливаємо 3 літри молока і ставимо на плиту на маленький вогонь, безперервно помішуємо, щоб молоко рівномірно прогрівалося, можна підігріти в мультиварці, виставивши попередньо температуру. Нагріваємо до 50-60 градусів Цельсія, це така температура, коли опускаєш палець у молоко і як би не дуже гаряче, але палець хочеться вийняти.

Молоко нагрілося, знімаємо із плити. Молоко потихеньку помішуємо за годинниковою стрілкою і вливаємо по 1 ст л оцет. Мені знадобилося 8 ст л оцту.

З кожною доданою ложкою оцту молоко все більше починає згортатися і збиратися в грудку, і починає жовтіти сироватка.

Після того, як я додала останню ложку оцту, сир добре зібрався в грудку, віджимаємо з неї зайву рідину.

Сироватку ставимо на плиту і прогріваємо до температури приблизно 70 градусів, коли до половини рідини ще можна опустити руку, а далі дуже гаряче.
Знімаємо з плити та додаємо сіль, якщо любите солоний сир можна додати 1-2 ст л солі, нам достатньо 0,5 ст л.

У гарячу, солону сироватку опускаємо сир, добре обминаємо його, я поділила на маленькі шматочки, так мені простіше формувати кульки.

Кожен шматочок у гарячій сироватці добре розминаємо, як пластилін, сир стає еластичним, просолюється, потім витягуємо та згортаємо у кульку. Дуже цікавий та захоплюючий процес.

Сформований сир опускаємо у крижану воду, щоб добре охолонув, стабілізувався.

У мене вийшло приблизно 270 г моцарелли, на терезах 245 г, тому що одна кулька сиру пішла на дегустацію.

І що можу сказати, сир справді виходить смачним і дуже простий у приготуванні. Якщо вдасться купити знову домашнє молоко, то обов’язково приготую, і ще раз скажу, що сир виходить дуже смачним, ароматним і мало важливо натуральним.

Інгредієнти:
3 літри домашнього незбираного коров’ячого молока
8 ст л 9% столового оцту
З такої моцарелли можна приготувати чудовий салат, та й просто на сніданок до кави краще не вигадати.Джерело