Незнаєте що смачненьке приготувати для сім’ї? Ділюсь із вами рецептом картопляного пирога по-селянськи. На смак і вигляд він виходить просто неймовірним!

Як приготувати тісто на кефірі без яєць для картопляного пирога.

“Що приготувати для сім’ї, щоб швидко, смачно й недорого? Це саме той рецепт! Ну дуже простий у приготуванні, із найпростіших продуктів. А навіть не скажеш! Бо і смак, і вигляд – просто чудові”, – зазначила блогерка.Джерело

Продукти:

  • 300 г картоплі;
  • 250 г борошна;
  • 1 ч. л. соди;
  • 200 мл кефіру;
  • 40 мл соняшникової олії;
  • дрібка солі;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 50 г сала;
  • 50 г цибулі.

Приготування

  1. Зваріть картоплю.
  2. Наріжте сало й цибулю маленькими кубиками.
  3. Обсмажте до золотистого кольору.
  4. З картоплі зробіть пюре, додайте обсмажену цибулю із салом. Поперчіть.
  5. Борошно змішайте із содою й добре перемішайте.
  6. В окремій ємності з’єднайте кефір, соняшникову олію, сіль і цукор.
  7. Поступово всипайте борошно, замішуючи тісто спочатку віночком, потім рукою.
  8. Має вийти еластичне тісто.
  9. На робочій поверхні, посипаній борошном, сформуйте пиріг, по центру викладіть картоплю. З’єднайте краї до центру. Переверніть пиріг заліпленим боком донизу й вирівняйте руками поверхню.
  10. Пиріг змастіть жовтком, за бажанням посипте кунжутом.
  11. Випікати пиріг за температури 170 °С протягом 30 хвилин.