На святkовому столі ця страва виглядає дуже ефеkтно. Всі думали, що це червона риба, але виявилось що це звичайна скумбрія

Цей рецепт неймовірно простий, але виходить дуже смачна і красива страва. На святковому столі виглядає дуже ефектно. Скумбрія виходить дуже смачною і соковитою і без того противного запаху.

Інгредієнти:

  • Томатна паста – 1,5 ст. л.
  • Соєвий соус – 1 ст. л.
  • Сік лимона – 2 ст. л.
  • Часник – 1 -2 зубчика
  • Сіль – 0,5 ч. л. ( за смаком )
  • Суміш перців за смаком
  • Олія – 3 ст. л.
  • Скумбрія (велика) – 2 шт.

Приготування:

Спочатку приготуємо соус. Змішаємо томатну пасту, соєвий соус, сік лимона, часник, сіль, перець і олію. Все перемішаємо. Соус готовий.

Скумбрію помити, обсушити, зрізати плавники, хвіст і голову. Потім акуратно розрізати вздовж по хребту. Видалити хребет, нутрощі і кістки.

Філе риби укласти шкіркою вгору. З боків зробити надрізи шириною приблизно 1,5 – 2 см.

Перекласти рибу на деко застелене пергаментним папером.

Надрізані шматочки риби акуратно розгорнути на пів обороту.

Тепер рибу необхідно добре змастити приготованим соусом.

Відправляємо деко з скумбрією в розігріту духовку на 25 хвилин. Температура 180 градусів. У мене духовка звичайна газова, нижній нагрів. Ви, будь ласка, орієнтуйтеся по своїй духовці.

Через 25 хвилин смачна рибка готова. Вона смачна і гаряча і холодна.Джерело