Такі мариновані гострі баклажани – це найулюбленіша закуска в нашій родині. Вони відмінно поєднуються з будь-якими стравами, які присутні у вашому меню, особливо – з смаженою картоплею.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- баклажани 1200 г;
- часник 10 зубчиків;
- цибуля звичайна або червона 2 шт;
- м’ята суха і оцет рисовий по 2 ч. л;
- сіль і цукор по 2 ч. л;
- коріандр мелений 4 щіпки;
- петрушка пучок;
- олія.
Процес приготування
- Баклажани чистимо від шкірки, заливаємо холодною водою на 30 хвилин.
- Ріжемо з на 2 частини і обсмажити на олії до золотистого кольору.
- Дрібно ріжемо часник і петрушку, змішуємо з м’ятою і сіллю, цукром, оцтом, невеликою кількістю рослинної олії.
- Змащуємо всі половинки баклажан цією сумішшю і залишаємо маринуватися на 15 хвилин.
- В деко наливаємо трохи води.
- В стерилізовані банки укладаємо баклажани, але не до самого горлечка .
- Цибулю ріжемо півкільцями і обсмажуємо на рослинній оліії і додаємо в банки.
- Банки ставимо в деко, в кожну насипаємо коріандр і накриваємо кришками. Зараз залізними.
- Доводимо масу в банках до кипіння при 160 градусах і виймаємо з духовки.
- Закриваємо тепер банки стерилізованими (обдати окропом) пластиковими кришками, перевертаємо, укутуємо і залишаємо до охолодження.Джерело