Як заготовити шалені огірки на зиму: 5 смачних рецептів від яких ви будите в захваті..

Багато господинь влітку консервують огірки, щоб в холодну пору року забезпечити себе хрусткою закускою. Зараз це особливо актуально – ціни на продукти ростуть, а чутки про можливі проблеми з продовольством не вщухають.

УНІАН розповість, як зробити мариновані огірки з оцтом без стерилізації і з нею, щоб зимова консервація була не тільки поживною, але і смачною.

Раніше ми говорили про те, як заготовити помідори черрі на зиму.

Відео дня

Корисний лайфхак: для того, щоб мариновані огірки були хрусткими, залийте їх холодною водою на 2-3 години, а потім починайте процес консервації.

Огірки з смородиною – рецепт

  • огірки – 8-12 шт;
  • червона смородина – 400 гр;
  • чорний перець горошком – 8-12 шт;
  • парасольки кропу – 2 шт;
  • часник – 5-6 зубчиків;
  • насіння гірчиці – 1 ч. л;
  • вода – близько 1 л;
  • сіль – 1 ст. л;
  • цукор – 1 ст. л.

У стерилізовані банки викласти часник, перець, кріп і половину смородини. Потім викласти огірки, а зверху знову посипати смородиною, додавши насіння гірчиці. Залити окропом, прикрити кришкою і залишити на 15-20 хвилин. Перелити рідину в каструлю, додати сіль і цукор. Закип’ятити, варити до повного розчинення сипучих кристалів. Киплячим маринадом залити огірки зі смородиною, закатати, укутати рушником і перевернути на кришки, залишивши до повного охолодження.

Солоні огірки з часником

  • огірки – 1 кг;
  • вода – 500 мл;
  • цукор – 100 гр;
  • сіль – 1 ст. л;
  • оцет 9% – 100 мл;
  • часник – 3 зубчики.

Вилити в каструлю воду, додати цукор, сіль і оцет. Довести до кипіння, потім остудити. У стерилізовані банки викласти огірки і часник, залити маринадом, накрити стерилізованою кришкою. В іншу каструлю на дно вистелити рушник, поставити банку, залити водою так, щоб вона доходила до плічок банки. Після того, як вода закипить, стерилізувати банку 10-15 хвилин – в цей час огірки потемніють. Банку закатати, укутати і залишити до повного охолодження.

Огірки на зиму з гірчицею

  • огірки – 1.5-2 кг;
  • вода – 2 л;
  • парасольки кропу – 1-2 шт;
  • листя дуба – 1-2 шт;
  • листя вишні – 2 шт;
  • листя хрону – 1-2 шт;
  • лавровий лист – 2-3 шт;
  • чорний перець горошком – 5-7 шт;
  • часник – 3 зубчики;
  • гвоздика – за смаком;
  • перець чилі – 1 шт;
  • сіль – 4 ст. л;
  • гірчиця – 2 ст. л.

У банку об’ємом 3 л викласти парасольки кропу, листя дуба, вишні та хрону, лаврушку, горошини перцю, гвоздику, розрізані на половинки або четвертинки часник і гострий перець, зверху викласти огірки. Воду перелити в каструлю, додати сіль і кип’ятити, поки кристали не розчиняться. Маринадом залити огірки, накрити кришкою, і залишити при кімнатній температурі до охолодження.

Через два дні викласти в банку гірчицю, струсити банку і залишити на 6 годин. Після цього перелити маринад в каструлю, кип’ятити 5 хвилин. Знову залити огірки розсолом і закатати кришками.

Малосольні огірки на зиму з оцтом в пакеті

  • огірки – 5-6 шт;
  • сіль – 1 ч. л;
  • цукор – 1 ч. л;
  • лавровий лист – 2 шт;
  • запашний перець горошком – 5 шт;
  • оцет 9% – 1 ч. л;
  • соняшникова олія – 1.5 ст. л;
  • часник – 3 зубчики;
  • кріп – за смаком.

Огірки вимити, нарізати довільно і скласти в пакет. Додати сіль, цукор, лавровий лист, перець, оцет і масло. Подрібнений часник і кріп також викласти в пакет. Випустити повітря з пакета, зав’язати його і ретельно потрясти, щоб всі інгредієнти перемішалися. Покласти в другій пакет і залишити при кімнатній температурі на 1 годину.

Огірки закусочні з часником на мінералці

  • огірки – 1 кг;
  • часник – 7-8 зубчиків;
  • лавровий лист – 3-4 шт;
  • кріп – 1 пучок; 
  • мінералка – 1.5 л;
  • сіль – 3 ст. л.

Огірки вимити, видалити плодоніжки з обох сторін, часник подрібнити, а лавровий лист розділити на кілька частин. У глибоку миску викласти частину кропу, зверху – огірки, посипати лавровим листом і часником. Так продовжувати до тих пір, поки інгредієнти не закінчаться, останній шар – зелень. У 100 мл мінеральної води розчинити сіль, залити огірки чистою водою, а потім солоною. Накрити кришкою і залишити на 24 години при кімнатній температурі.Джерело