Як апетитно засолити полендвицю в домашніх умовах. За цим рецептом ваше м’ясо вийде не пересолене, ніжне та дуже ароматне!

Смачне сиров’яле м’ясо – полендвіца або балик, рецепт дуже простий.

За цим рецептом м’ясо виходить не пересолене, ніжне, зі смаком спецій, справжній домашній делікатес. Обов’язково спробуйте приготувати!

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Свинина (корейка, вирізка) 1,5 кг
  • Сіль 37 гр
  • Цукор 12 гр
  • Часник гранульований 2 ст. ложки
  • Тимьян 2 ст. ложки
  • Коріандр 2 ст. ложки
  • Перець чорний мелений 1 ст. ложка
  • Кмин 1 ст. ложка

Покрокове приготування:

1. Шматок свинячої корейки розрізаю навпіл, щоб краще просолити. Загальна вага 1,5 кг.

На 1 кг м’яса беремо 1 ст. ложку солі з невеликою гіркою, це 25 гр. та 1 ч. ложку цукру.

Посипаємо цукром м’ясо, він балансує смак і дає рожевий колір м’ясу. Чекаємо 10 хвилин, поки цукор вбереться. Потім м’ясо обсипаємо сіллю з усіх боків.

2. Кладемо м’ясо в лоток і прибираємо в холодильник на 4 дні для засолювання. Щодня м’ясо перевертаємо, якщо утворюється рідина, зливаємо.

3. Далі м’ясо обсушуємо паперовими рушниками. Змішаємо всі приправи. Часник гранульований 2 ст. ложки, чебрець 2 ст. ложки, коріандр свіжомелений 2 ст. ложки, перець чорний мелений 1 ст. ложка, товчений кмин 1 ст. ложки. Поєднуємо все між собою до однорідної маси.

Посипаємо та натираємо м’ясо спеціями з усіх боків. Даємо постояти 5 хвилин і висипаємо спеції, що залишилися. Втираємо їх.

4. Потім беремо марлю, кладемо на неї м’ясо і загортаємо якомога щільніше. Замість марлі можна використовувати будь-яку бавовняну тканину.

Щоб обв’язати м’ясо шпагатом, робимо петлю, надягаємо на м’ясо і затягуємо. Обв’язуємо туго.

Полендвиця буде сохнути, в’ялитися 5 днів. Чим довше висить полендвиця, тим більше випаровується вологи і виходить щільніше м’ясо.

Підв’язую у кухні вздовж стояка від батареї біля гардини на карниз. Ступінь готовності перевіряємо за густиною.

5. Можна підсушити і понад 5 днів. За цим рецептом м’ясо виходить не пересолене, ніжне, відчувається смак спецій, ну дуже смачний домашній делікатес.Джерело