Смачне сиров’яле м’ясо – полендвіца або балик, рецепт дуже простий.
За цим рецептом м’ясо виходить не пересолене, ніжне, зі смаком спецій, справжній домашній делікатес. Обов’язково спробуйте приготувати!
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Свинина (корейка, вирізка) 1,5 кг
- Сіль 37 гр
- Цукор 12 гр
- Часник гранульований 2 ст. ложки
- Тимьян 2 ст. ложки
- Коріандр 2 ст. ложки
- Перець чорний мелений 1 ст. ложка
- Кмин 1 ст. ложка
Покрокове приготування:
1. Шматок свинячої корейки розрізаю навпіл, щоб краще просолити. Загальна вага 1,5 кг.
На 1 кг м’яса беремо 1 ст. ложку солі з невеликою гіркою, це 25 гр. та 1 ч. ложку цукру.
Посипаємо цукром м’ясо, він балансує смак і дає рожевий колір м’ясу. Чекаємо 10 хвилин, поки цукор вбереться. Потім м’ясо обсипаємо сіллю з усіх боків.
2. Кладемо м’ясо в лоток і прибираємо в холодильник на 4 дні для засолювання. Щодня м’ясо перевертаємо, якщо утворюється рідина, зливаємо.
3. Далі м’ясо обсушуємо паперовими рушниками. Змішаємо всі приправи. Часник гранульований 2 ст. ложки, чебрець 2 ст. ложки, коріандр свіжомелений 2 ст. ложки, перець чорний мелений 1 ст. ложка, товчений кмин 1 ст. ложки. Поєднуємо все між собою до однорідної маси.
Посипаємо та натираємо м’ясо спеціями з усіх боків. Даємо постояти 5 хвилин і висипаємо спеції, що залишилися. Втираємо їх.
4. Потім беремо марлю, кладемо на неї м’ясо і загортаємо якомога щільніше. Замість марлі можна використовувати будь-яку бавовняну тканину.
Щоб обв’язати м’ясо шпагатом, робимо петлю, надягаємо на м’ясо і затягуємо. Обв’язуємо туго.
Полендвиця буде сохнути, в’ялитися 5 днів. Чим довше висить полендвиця, тим більше випаровується вологи і виходить щільніше м’ясо.
Підв’язую у кухні вздовж стояка від батареї біля гардини на карниз. Ступінь готовності перевіряємо за густиною.
5. Можна підсушити і понад 5 днів. За цим рецептом м’ясо виходить не пересолене, ніжне, відчувається смак спецій, ну дуже смачний домашній делікатес.Джерело