Фірмові варениkи на Різдво! Рецепт ідеального тіста! Ці варениkи ніkоли не розварюються

Часто роблю це заварне ідеальне тісто, яке зовсім не розварюється! Для вареників саме те, що потрібно і дуже смачно!

Інгредієнти:

  • 630 гр. склянки борошна 2,5
  • 250 мл. окропу
  • пів ч. л. солі
  • 3 ст. л. олії рафінованої

Начинка:

  • картопля 700 гр.
  • сіль, перець
  • смажена цибуля

Приготування:

До просіяного борошна додаю сіль, кип’ячену воду, олію та перемішую ложкою, тоді вже руками.

Завертаю в харчову плівку та залишаю на 20-30 хвилин.

Начинка:

Відварюю картоплю у підсоленій воді. Додаю смажену цибульку, сіль та перець.

Перетворюю у пюре.

Тісто ділю на дві частини.

Розкачую на борошні у рівний пласт, вирізаю склянкою кружечки.

Накладаю начинку і зліплюю вареники.

Доводжу до кип’ятіння підсолену воду, закидаю вареники, перемішую, щоб не приліпились до дна каструлі.

Коли вареники спливуть наверх, виймаю їх з каструлі. Викладаю на стіл на одну сторону на відстанні одне від одного, коли охолонуть перевертаю.

Подаю до столу з піджареною цибулькою, смачного!

Джерело Смаколики Юлі