Часто роблю це заварне ідеальне тісто, яке зовсім не розварюється! Для вареників саме те, що потрібно і дуже смачно!
Інгредієнти:
- 630 гр. склянки борошна 2,5
- 250 мл. окропу
- пів ч. л. солі
- 3 ст. л. олії рафінованої
Начинка:
- картопля 700 гр.
- сіль, перець
- смажена цибуля
Приготування:
До просіяного борошна додаю сіль, кип’ячену воду, олію та перемішую ложкою, тоді вже руками.

Завертаю в харчову плівку та залишаю на 20-30 хвилин.

Начинка:
Відварюю картоплю у підсоленій воді. Додаю смажену цибульку, сіль та перець.

Перетворюю у пюре.

Тісто ділю на дві частини.

Розкачую на борошні у рівний пласт, вирізаю склянкою кружечки.

Накладаю начинку і зліплюю вареники.


Доводжу до кип’ятіння підсолену воду, закидаю вареники, перемішую, щоб не приліпились до дна каструлі.

Коли вареники спливуть наверх, виймаю їх з каструлі. Викладаю на стіл на одну сторону на відстанні одне від одного, коли охолонуть перевертаю.

Подаю до столу з піджареною цибулькою, смачного!

Джерело Смаколики Юлі