Ділюсь із вами простим рецепт приготування сала в розсолі. Сало виходить дуже ароматним, м’яким, смачним.

Ділюсь із вами простим рецепт приготування сала в розсолі. Сало виходить дуже ароматним, м’яким, смачним.

Інгредієнти:
свиняча грудинка 1 кг
холодна вода 400 мл
сіль 100 г
лавровий лист 3 шт.
часник 1 головка
коріандр 1 чайна ложка
кмин 0,5 чайної ложки
насіння гірчиці 1 чайна ложка
Найкращий рецепт сала в розсолі: кладу свинячу грудинку в банку, пересипаю спеціями і заливаю розсолом

Приготування:
Мию, зачищаю ножем шкірку.

Ріжу на шматочки невеликого розміру.

Найкращий рецепт сала в розсолі: кладу свинячу грудинку в банку, пересипаю спеціями і заливаю розсолом

Зі спецій я використовую коріандр, насіння гірчиці, кмин і лавровий лист. Можна додати перець чорний горошком або запашний перчик.

Шматочки сала закладаю в банку, додаючи нарізаний часник і пересипаючи спеціями.

Для розсолу розбавляю сіль у холодній воді.

Заливаю розсолом сало так, щоб воно було повністю покрите ним. Закриваю банку капроновою кришкою та прибираю в холодильник на 3-4 дні.

Найкращий рецепт сала в розсолі: кладу свинячу грудинку в банку, пересипаю спеціями і заливаю розсолом

Готове сало витягаю з розсолу та зберігаю в морозилці (так нарізка виходить акуратнішою). За бажання його можна натерти меленим перцем і улюбленими спеціями.

Найкращий рецепт сала в розсолі: кладу свинячу грудинку в банку, пересипаю спеціями і заливаю розсолом.Джерело

Смачного!