Ділюсь із вами простим рецепт приготування сала в розсолі. Сало виходить дуже ароматним, м’яким, смачним.
Інгредієнти:
свиняча грудинка 1 кг
холодна вода 400 мл
сіль 100 г
лавровий лист 3 шт.
часник 1 головка
коріандр 1 чайна ложка
кмин 0,5 чайної ложки
насіння гірчиці 1 чайна ложка
Найкращий рецепт сала в розсолі: кладу свинячу грудинку в банку, пересипаю спеціями і заливаю розсолом
Приготування:
Мию, зачищаю ножем шкірку.
Ріжу на шматочки невеликого розміру.
Найкращий рецепт сала в розсолі: кладу свинячу грудинку в банку, пересипаю спеціями і заливаю розсолом
Зі спецій я використовую коріандр, насіння гірчиці, кмин і лавровий лист. Можна додати перець чорний горошком або запашний перчик.
Шматочки сала закладаю в банку, додаючи нарізаний часник і пересипаючи спеціями.
Для розсолу розбавляю сіль у холодній воді.
Заливаю розсолом сало так, щоб воно було повністю покрите ним. Закриваю банку капроновою кришкою та прибираю в холодильник на 3-4 дні.
Найкращий рецепт сала в розсолі: кладу свинячу грудинку в банку, пересипаю спеціями і заливаю розсолом
Готове сало витягаю з розсолу та зберігаю в морозилці (так нарізка виходить акуратнішою). За бажання його можна натерти меленим перцем і улюбленими спеціями.
Найкращий рецепт сала в розсолі: кладу свинячу грудинку в банку, пересипаю спеціями і заливаю розсолом.Джерело
Смачного!