Борщ в зимkу буде на смаk яk літом. Всього за 25 хвилин готується універсальна заготівля для б0рщу без стерилізації

Такі універсальні заготівлі, як ця, ви можете використовувати для приготування борщів, тушкованої картоплі з овочами, навіть подавати до столу у вигляді салату, заправивши нерафінованою олією.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • цибуля та морква по 1 кг;
  • помідори, 3 кг;
  • буряк, 2 кг;
  • солодкий перець, 700 г;
  • олія соняшникова, 200 г;
  • сіль, 2 ст.л;
  • цукор, 4 ст. л;
  • перець, 1 ч. л;
  • оцет 9%, 50 мл.

Процес приготування

Буряк і моркву натираємо на великій тертці, солодкий перець та цибулю ріжемо дрібним кубиком.

Помідори подрібнюємо у пюре за допомогою м’ясорубки чи блендера.

У каструлю кладемо буряк і вливаємо трохи олії, всипаємо трохи лимонної кислоти, щоб овоч не втратив свій колір і тушкуємо 15 хвилин.

Вливаємо томатний сік та тушкуємо 10 хвилин.

За цей час тушкуємо на олії цибулю та моркву до готовності та додаємо у буряк.

Коли маса закипіла, всипаємо перець солодкий, перемішуємо і тушкуємо 5 хвилин.

Всипаємо сіль і цукор, перець, тушкуємо 5 хвилин.

Додаємо оцет і варимо після закипання 3-5 хвилин.

Борщ взимку за 25 хвилин: щороку готую лише так. Універсальна заготівля для борщу без стерилізації

Розкладаємо в стерилізовані баночки і закручуємо кришками, остуджуємо та відправляємо на зберігання у підвал чи комору.

Відмінна заготівля, яка виходить саме такою, як ви тушкуєте овочі перед тим, як додаєте їх у хорт.Джерело

Борщ взимку за 25 хвилин: щороку готую лише так. Універсальна заготівля для борщу без стерилізації

За смаком ви можете додати гострий перчик та часник.