Такі універсальні заготівлі, як ця, ви можете використовувати для приготування борщів, тушкованої картоплі з овочами, навіть подавати до столу у вигляді салату, заправивши нерафінованою олією.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- цибуля та морква по 1 кг;
- помідори, 3 кг;
- буряк, 2 кг;
- солодкий перець, 700 г;
- олія соняшникова, 200 г;
- сіль, 2 ст.л;
- цукор, 4 ст. л;
- перець, 1 ч. л;
- оцет 9%, 50 мл.
Процес приготування
Буряк і моркву натираємо на великій тертці, солодкий перець та цибулю ріжемо дрібним кубиком.
Помідори подрібнюємо у пюре за допомогою м’ясорубки чи блендера.
У каструлю кладемо буряк і вливаємо трохи олії, всипаємо трохи лимонної кислоти, щоб овоч не втратив свій колір і тушкуємо 15 хвилин.
Вливаємо томатний сік та тушкуємо 10 хвилин.
За цей час тушкуємо на олії цибулю та моркву до готовності та додаємо у буряк.
Коли маса закипіла, всипаємо перець солодкий, перемішуємо і тушкуємо 5 хвилин.
Всипаємо сіль і цукор, перець, тушкуємо 5 хвилин.
Додаємо оцет і варимо після закипання 3-5 хвилин.
Розкладаємо в стерилізовані баночки і закручуємо кришками, остуджуємо та відправляємо на зберігання у підвал чи комору.
Відмінна заготівля, яка виходить саме такою, як ви тушкуєте овочі перед тим, як додаєте їх у хорт.Джерело
За смаком ви можете додати гострий перчик та часник.