Всі друзі просять у мене цей рецепт! Торт яkий набагато смачніший за Наполеон та набагато дешевший у приготуванні.

Це не класичний рецепт улюбленого багатьма торта Наполеон, але з його допомогою виходить такий самий смачний і ніжний десерт, з повітряним заварним кремом.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • вершкове масло, 200 г;
  • олія соняшникова, 30 мл;
  • борошно, 400 г;
  • сіль та цукор по дрібці;
  • оцет 9%, 1 ст.л;
  • вода холодна, 100мл.

Для приготування заварного крему необхідно:

  • молоко, 500 мл;
  • жовтки, 2 шт.;
  • ваніль за смаком та бажанням;
  • цукор, 4 ст. л;
  • борошно, 1 ст.л;
  • крохмаль, 2 ст.л;
  • масло вершкове, 100 г;

Для приготування ганажу візьміть:

  • шоколад білий, 100 г;
  • вершки чи молоко, 70 мл.

Процес приготування

Для крему змішуємо жовтки з цукром, ваніліном, борошном та крохмалем і вливаємо трохи молока. Збиваємо до однорідності віночком або міксером і виливаємо масу в каструлю з молоком. Перемішуємо.

Краще, ніж Наполеон: іншого торта не треба. Бюджетний та найсмачніший

Варимо на невеликому вогні, постійно перемішуємо до густої консистенції. Залишаємо остигати.

Борошно просіюємо, змішуємо із сіллю та цукром, ваніліном та шматочками вершкового масла, яке також можна натерти. Перетираємо масу руками в крихту чи частинами перебиваємо за допомогою блендера.

Вливаємо олію, оцет, воду і вимішуємо тісто. Маса має бути м’якою та пластичною.

Стіл присипаємо борошном, розкачуємо тісто в пласт, складаємо конвертиком, присипаючи борошном. Укладаємо в пакет та відправляємо в морозильну камеру на 30 хвилин.

Краще, ніж Наполеон: іншого торта не треба. Бюджетний та найсмачніший

Тісто розкачуємо в тонкий пласт і ріжемо на прямокутники або вирізаємо кола, дивлячись якої форми ви хочете торт.

Наколюємо коржі виделкою, випікаємо при 200 градусах до рум’яності та остуджуємо.

Крем збиваємо з розм’якшеним вершковим маслом.

Змащуємо коржі кремом та формуємо торт.

Краще, ніж Наполеон: іншого торта не треба. Бюджетний та найсмачніший

Змішуємо шматочки шоколаду за смаком з вершками і топимо, перемішуємо до однорідності і поливаємо торт. За бажанням прикрашаємо шоколадом іншого кольору.

Краще, ніж Наполеон: іншого торта не треба. Бюджетний та найсмачніший

Відправляємо в холодильник на 4-6 годин.

Краще, ніж Наполеон: іншого торта не треба. Бюджетний та найсмачніший

Дуже ніжний тортик готовий, який вам точно сподобається і ви станете його часто готувати.Джерело