У Голандії я працювала прибиральницею на кухні і підслухала секрет як приготувати картопляне пюре набагато смачніше, ніж до якого ми всі так звикли. Ділюсь з вами його рецептом!

Мені здається важко знайти людину, яка не любила б картопляне пюре, адже це один із найпопулярніших і найсмачніших гарнірів. Картопляне пюре ідеально поєднується з будь-яким м’ясом, рибою та овочами.

У Голландії картопля дуже популярний овоч, у них є навіть своя технологія вирощування та свої сорти. А ще вони люблять готувати картопляне пюре і роблять його набагато смачнішим, ніж до якого ми всі так звикли, вони готують «Стампот». Ділюсь з вами його рецептом. Це дуже смачно, справді!

Приготування:
Для приготування беремо 7 великих картоплин, чистимо їх та нарізаємо на чотири частини. Нарізану картоплю перекладаємо в каструлю.

Потім беремо одну велику моркву та натираємо її на великій тертці. Перекладаємо моркву в каструлю до картоплі.

Далі беремо дві невеликі цибулини, ріжемо їх півкільцями і кладемо в каструлю до решти овочів. Наливаємо воду, щоб вона покрила овочі та після закипання варимо 25 хвилин.

Перевіряємо готовність картоплі, протикаємо вилкою, щоб вона була м’якою, якщо ні, потрібно варити ще.

Поки варяться овочі беремо два пучки петрушки і дуже дрібно їх шаткуємо. Потім розігріваємо сковорідку, наливаємо одну столову ложку олії і додаємо 70-80 г вершкового масла.

Петрушку перекладаємо на сковорідку і обсмажуємо 5-6 хвилин, періодично помішуючи.

Коли овочі зваряться, зливаємо воду і даємо їм трохи охолонути. Далі додаю до овочів:

сіль за смаком
чорний перець за смаком
вершки 20% – 80 мл.
обсмажену петрушку

Потім розминаємо в пюре.

Все ретельно перемішую та подаю до столу. Виходить дуже смачний гарнір. А взагалі Голландці роблять “Стампот” із різними добавками: будь-які овочі, смажені сосиски, ковбаска.Джерело