Цю страву моя бабуся ще готувала у дитинстві, а тепер і мене навчила. Купляю будь-яkу рибу і ось результат!

Інгредієнти:

Риба Салака – 200 г.;
Вода – 100 мл;
Сіль – 1 ст. л.;
Томатна паста – 1 ст. л.;
Оцет 6% – 1 ст. л.;
Морква – 1 шт.;
Соняшникова олія – 30 мл;
Перець запашний – 5 шт.;
Цибуля ріпчаста – 2 шт.;
Гвоздика – 5 шт.
Приготування:

Для приготування треба очистити рибу від голови, хвоста та нутрощів. Не забуваймо ретельно промити рибу, бажано в кілька етапів.


Далі перекладаємо рибу в чисту тару та солимо. Наливаємо в тару із солоною рибою оцет і добре перемішуємо. Зверніть увагу, треба перемішувати рибу або лопаткою, або у гумових рукавичках, щоб уникнути впливу оцту.


Солону рибу в оцті забираємо в холодильник на півгодини.


За цей час можна нарізати цибулю півкільцями, а моркву натерти на середній тертці.


На сковороду виливаємо олію і підігріваємо на середньому вогні. Обсмажуємо цибулю протягом 3-4 хвилин до золотистого кольору. Кладемо до цибулі гвоздику та перець, продовжуємо мішати. Додаємо моркву в цибулю, смажимо ще 4 хвилини, не зменшуючи вогонь.


В окремій мисці томатну пасту заливаємо водою приблизно 70 мл і ретельно перемішуємо.
Тепер на сковороду до цибулі та моркви викладаємо рибу, заливаємо її томатною сумішшю та доводимо до кипіння. Після того як страва закипіла, починаємо тушкувати її під кришкою протягом години.

В результаті ми маємо смачну закуску, яку можна подавати, як одну страву або з гарніром. Вона бюджетна, при цьому корисна та ароматна, підходить для вечері.Джерело