Цей суп тепер найулюбленіший у мого чоловіkа! Гороховий суп з kопченими реберцями страва, яkу всі просто обожнюють.

Сьогодні готуємо ситний і ароматний гороховий суп з копченостями. Вариться він досить довго, але результат вартує витраченого часу. Горох практично повністю розварюється, роблячи суп густим. Враховуйте, що при охолодженні він ще сильніше густішає, але, в разі потреби, в будь-який момент можна підлити води і дати знову закипіти.

Інгредієнти:
ребра копчені 300 г.
картопля 300 г.
морква 100 г.
цибуля ріпчаста 60 г.
горох колений 150 г.
вода 3 літри
лавровий лист 2 шт.
перець чорний, запашний 2-3 шт.
сіль щіпка
олія 1 ст. л.
Приготування

Підготувати все необхідне. Овочі очистити.

Горох промити, поки рідина не стане прозорою. Залити водою і залишити на 2 години. Горошини розбухнуть.

У каструлю викласти копчені ребра, висипати горох.

Влити воду, довести до кипіння. Знімати білу піну в міру її появи. Варити 1-1,5 години до м’якості гороху. Також судити можна за кольором рідини, коли він стане кремовим – горох почав розварюватися. Висипати нарізану картоплю і продовжити варіння.

У сковороду влити олію, викласти кубики цибулі і терту моркву. Обсмажити до м’якості. Ребра дістати з супу, м’ясо відокремити від кісток і нарізати кубиками або розібрати на волокна.

У суп викласти тушені моркву з цибулею.

І м’ясо.

Проварити все разом 5 хвилин, додати лаврове листя, горошини перцю, спробувати і відрегулювати по солі. Можливо, досолювати і зовсім не буде потрібно, все залежить від смаку копченостей. За бажанням ввести нарубану зелень.

Гороховий суп з копченими реберцями готовий – смачного!Джерело