Смачне, ароматне і м’яке сало. Вся справа в правильному маринаді й подальшому запіканні в духовці.
Виходить набагато смачніше, ніж ковбаса з магазину і прекрасно підходить для бутербродів.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
Сало 1 кг;
Часник ,1 головка;
Сіль 3 ч. л.;
Паприка 4 ч. л.;
Перець чорний мелений 1 ч. л.;
Гірчиця 2 ч. л.
Процес приготування:
- Сало вибирайте з м’ясним прорізом, так виходить особливо смачно.
- Сало промиваємо, просушуємо паперовими рушниками.
- Змішуємо тертий часник із сіллю, перцем, перемішуємо до однорідності.
- Додаємо гірчицю до свого смаку, перемішуємо.
- Натираємо сало цією сумішшю з усіх боків. Руками виходить найкраще.
- Далі посипаємо сало паприкою з усіх боків.
- Загортаємо сало в фольгу і відправляємо в холодильник на ніч.
- Духовку розігріваємо до 140 градусів і запікаємо 2 години.
- Виймаємо з духовки, охолоджуємо, ріжемо на порційні шматочки та подаємо до столу.
Порада: ви можете остудити сало у фользі. Далі покладіть його на кілька годин в холодильник і вже потім прибирайте фольгу і нарізайте його. Так сало стане щільнішим, і збереже свою м’якість.
Признавайтесь, любите сало? Як ви його подаєте для рідних? Діліться думкою з нами та іншими читачами!.Джерело