Цей рецепт ароматної часниkової пасти збереже ваш дорогоцінний час. Тепер щоразу часниk вам не потрібно чистити.

Якщо вам дуже не вистачає взимку свіжого часничку, то цей рецепт для вас!

Заготівля часнику на зиму — відповідальна, але зовсім нескладна справа. Весь процес займе всього кілька хвилин, зате можна ласувати потім цілий рік. Такі методи ідеально підходять для тих, хто живе у квартирі. Адже не у всіх є можливість зберігати до весни цілі головки часнику.

Більш того, часникову пасту дуже зручно використовувати в кулінарії. Не потрібно щоразу чистити і подрібнювати, адже відразу все готово. А хто не радий, коли клопоту на кухні стає менше?

Ми представимо на ваш розсуд два способи. Але у нас улюбленого немає, обидва дуже хороші.

Необхідні інгредієнти:

Перший спосіб:

  • 250 г часнику
  • 1 ч. л. солі
  • 30 мл оливкової олії
  • 1 ст. л. лимонного соку

Другий спосіб:

  • 250 г часнику
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ст. л. яблучного оцту
  • 30 мл соняшникової або оливкової олії
  • 2 гілочки кропу

Ароматна часникова паста: як приготувати

  1. Першим ділом відправляємо часник в блендер і гарненько його подрібнюємо.
  2. Далі в чашу блендера додаємо сіль, лимонний сік і оливкову олію. Знову перемішуємо.
  3. Рада. Натерти на тертці або пропустити через м’ясорубку — не варіант. Вам ніколи його не подрібнити так, як це зробить блендер. Лише так виходить класна часникова паста.
  4. Готову пасту потрібно помістити в чисту скляну баночку, а зверху залити трохи оливкової олії. Закриту банку зберігати в морозильній камері. Це дуже зручно, тому що паста не замерзає в камінь- її дуже легко потім витягати з ємності.
  5. Другий спосіб. Знову починаємо з подрібнення часнику в блендері.
  6. Далі додаємо нарізаний кріп, сіль, олію, оцет. І знову все добре перемелюємо разом до однорідної маси.
  7. І ось, через пару хвилин у вас вже готова красива ароматна часникова паста. Якщо ви робите відразу багато, то частину можна заморозити, а частину заховати в холодильник.

Часникову пасту можна просто мазати на хліб, можна додавати в салати, борщ, подавати до м’яса. Для справжніх любителів часнику знайти застосування цієї багатофункціональної суміші не складе праці.Джерело

Смачного!