Розсипчасте пісочне тісто, ніжна сирно-макова начинка та неповторний аромат домашньої випічки створять чудовий десерт для затишних вечорів та зустрічей із друзями!
Інгредієнти:
Для тесту:
- 300 г пшеничного борошна
- 130 г холодного вершкового масла
- 100 г цукру
Для начинки:
- 150 г маку
- 150 г манної крупи
- 250 г сиру (пастоподібного)
- 150 г цукру
- 750 мл молока (2,5%)
- 100 г вершкового масла
- 1 яйце
- Ванілін (на кінчику ножа)
Процес приготування:
Цей німецький маковий пиріг із сиром – справжній шедевр для поціновувачів сирної випічки. Розглянемо кроки його приготування докладніше:
- Підготовка тіста:
- У глибокій мисці з’єднайте борошно, що просіює, цукор і холодну олію, яке попередньо наріжте на маленькі шматочки або натріть на тертці.
- Швидко перетирайте вміст руками до отримання дрібної крихти.
- Потім роз’ємну форму діаметром 24 см застеліть пекарським папером і висипте 2/3 отриманої крихти у форму, щільно утрамбовуючи руками. Поставте форму в холодильник.
- Приготування начинки:
- У каструлі налийте молоко, додайте цукор та вершкове масло. Доведіть суміш до кипіння, періодично помішуючи.
- Зніміть каструлю з плити і всипте мак і манну крупу, добре перемішайте, потім настоятися 10 хвилин, час від часу помішуючи.
- Приготування сирної маси:
- В окремій мисці викладіть сир, додайте яйце та ванілін. Збийте масу блендером до отримання однорідної текстури.
- Збір та випічка:
- Вийміть форму з коржем із холодильника та рівномірно розподіліть сирну начинку по поверхні.
- Посипте зверху кришкою, що залишилася з тіста.
- Помістіть форму в попередньо розігріту до 180 градусів духову шафу на середню полицю і випікайте пиріг протягом години.
- Після приготування остудіть пиріг повністю, потім вийміть його з форми і наріжте на порції.
Цей ніжний та смачний десерт стане чудовим частуванням до чашки ароматного чаю чи кави.Джерело