Це дуже надійний спосіб зберігання м’яса у випадkу відkлючення елеkтриkи. А саме головне це дуже смачно. Користуйтесь не пожалієте!

Рецепт тушонки з курки в домашніх умовах дуже простий, але така заготовка на зиму  допоможе зберегти м’ясо надовго і прогодувати всю сім’ю. Куряча тушонка готується в каструлі і виходить соковитою і ароматною. Можна подавати як в холодному вигляді, так і з гарніром як основне блюдо. Обов’язково спробуйте таку ситну і смачну консервацію!

Інгредієнти:

  • курка – 3.0 кг
  • сіль-60г
  • приправа для курки-20г
  • масло-30 мл
  • вода-по 2 ст. л в кожну банку

Приготування:

Добре промиваю, вирізаю відходи та рублю курку на однакові куски, розмішую з сіллю та приправою для курки.

Також добавляю олію та залишаю на 30-60 хвилин, щоб добре замаринувалось.

Обжарюю на сковорідці куски курки з усіх сторін до золотистого кольору.

На дно банки додаю перець горошком та щільно заповнюю куркою.

Жир, який залишився від обжарювання на сковорідці також додаю до банки. Також у кожну банку доливаю по 2 столові ложки води.

Щільно закриваю кришками.

У велику каструлю виставляю банки, заливаю повністю водою та стерилізую приблизно 4 години на маленькому вогні.

Далі залишаю охолонути у воді до кімнатної температури, аж тоді дістаю банки з каструлі.Джерело