Рецепт тушонки з курки в домашніх умовах дуже простий, але така заготовка на зиму допоможе зберегти м’ясо надовго і прогодувати всю сім’ю. Куряча тушонка готується в каструлі і виходить соковитою і ароматною. Можна подавати як в холодному вигляді, так і з гарніром як основне блюдо. Обов’язково спробуйте таку ситну і смачну консервацію!
Інгредієнти:
- курка – 3.0 кг
- сіль-60г
- приправа для курки-20г
- масло-30 мл
- вода-по 2 ст. л в кожну банку
Приготування:
Добре промиваю, вирізаю відходи та рублю курку на однакові куски, розмішую з сіллю та приправою для курки.
![](https://i0.wp.com/gospodynka.com.ua/wp-content/uploads/2023/09/1-92.jpg?resize=785%2C419&ssl=1)
Також добавляю олію та залишаю на 30-60 хвилин, щоб добре замаринувалось.
![](https://i0.wp.com/gospodynka.com.ua/wp-content/uploads/2023/09/2-93.jpg?resize=785%2C419&ssl=1)
Обжарюю на сковорідці куски курки з усіх сторін до золотистого кольору.
![](https://i0.wp.com/gospodynka.com.ua/wp-content/uploads/2023/09/3-93.jpg?resize=785%2C419&ssl=1)
На дно банки додаю перець горошком та щільно заповнюю куркою.
![](https://i0.wp.com/gospodynka.com.ua/wp-content/uploads/2023/09/4-92.jpg?resize=785%2C419&ssl=1)
Жир, який залишився від обжарювання на сковорідці також додаю до банки. Також у кожну банку доливаю по 2 столові ложки води.
![](https://i0.wp.com/gospodynka.com.ua/wp-content/uploads/2023/09/5-87.jpg?resize=785%2C419&ssl=1)
Щільно закриваю кришками.
![](https://i0.wp.com/gospodynka.com.ua/wp-content/uploads/2023/09/6-72.jpg?resize=785%2C419&ssl=1)
У велику каструлю виставляю банки, заливаю повністю водою та стерилізую приблизно 4 години на маленькому вогні.
![](https://i0.wp.com/gospodynka.com.ua/wp-content/uploads/2023/09/7-57.jpg?resize=785%2C419&ssl=1)
Далі залишаю охолонути у воді до кімнатної температури, аж тоді дістаю банки з каструлі.Джерело
![](https://i0.wp.com/gospodynka.com.ua/wp-content/uploads/2023/09/8-45.jpg?resize=785%2C419&ssl=1)