Таkих фриkадельоk у соусі бешамель ви ще ніkоли не їли! Приготуйте, що б потім все життя не жаліти що не спробували цю смаkоту.

Ну що, приготуємося до кулінарного турне, в якому зустрінемося зі шведською кухнею та французьким соусом. Звучить престижно, чи не так? Давайте не затягувати і почнемо наше кулінарне шоу! Цього разу нашим головним героєм будуть фрикадельки в соусі бешамель. Ого, ви тільки уявіть: скандинавські фрикадельки, облиті французьким соусом… Аж слинки потекли! Не турбуйтеся, якщо не знаєте, що це за страва – ви вже скоро дізнаєтеся!

Далі мовою оригіналу …

До складу цієї страви з фаршу входять також інгредієнти, які надають запіканці унікального смаку. Зелень і паприка допоможуть зробити закуску ще більш ароматною. Ну а тягуча моцарела одразу пробудить дикий апетит. Зробивши таку запіканку хоч раз, ви назавжди запам’ятаєте, як приготувати фрикадельки в соусі бешамель.

Рецепт фрикадельок
Інгредієнти для основи страви з фаршу
1 кг яловичого фаршу;
3 середні картоплини;
1 упаковка тертої моцарели (200 грамів);
1 зубок часнику;
1/4 чайної ложки подрібненої паприки;
чайна ложка петрушки;
перець, сіль за смаком.


Інгредієнти для соусу бешамель
5 столових ложок вершкового масла;
4 столових ложки борошна;
800 мл молока;
2 чайні ложки солі;
половина чайної ложки подрібненого мускатного горіха.
Перед тим, як приготувати фрикадельки, давайте спочатку зробимо соус бешамель.

Як приготувати соус бешамель: покрокова інструкція
Розтопіть у каструлі вершкове масло.
Додайте борошно і перемішуйте до утворення однорідної маси. Суміш має вийти злегка золотистою.


В іншій каструлі розігрійте молоко, не доводячи до кипіння, але щоб було гарячим.
Вливайте поступово молоко в каструлю з сумішшю борошна та масла, постійно перемішуючи. Має утворитися однорідна суміш.


Отриману суміш потрібно кип’ятити 10 хвилин на слабкому вогні, постійно перемішуючи.
Через 10 хвилин додайте сіль і терті горіхи. Перемішайте і зніміть каструлю з вогню.
Тепер можна приступати до приготування другої частини страви – фрикадельок у соусі з моцарелою.

Як приготувати фрикадельки в соусі з моцарелою: покрокова інструкція
Розігрійте духову піч до 200 градусів.
Перемішайте яловичий фарш із подрібненою зеленню та паприкою. Додайте сіль, перець, перемішайте.
Відваріть картоплю до неповної стадії готовності. Очистіть від шкірки. Наріжте кружечками.
Вистеліть такими кружечками дно та стінки скляної миски для запікання. Використовуйте для цього тільки половину картоплі.
Зліпіть кульки з фаршу. Із зазначеної кількості інгредієнтів у рецепті має вийти близько 15 фрикадельок.
Розмістіть усі фрикадельки всередині миски на картоплю.
Потім між фрикадельками розкладіть іншу частину картоплі.
Потім заготівля заливається білим соусом бешамель, щоб максимально покрити м’ясо і картоплю.
І зверху посипаємо тертою моцарелою.
Ставимо страву з фаршу в духову піч на 15 хв для запікання.Джерело