Такої смакоти ви ще не їли. Пиріжки з горохом і часником – від моєї бабусі! Пиріжки виходять із хрусткою скоринкою і не гумовими всередині.

Але я це тісто для смажених пиріжків використовую і не в піст, воно найвдаліше. Пиріжки виходять із хрусткою скоринкою і не гумовими всередині.Джерело

Розповідаю, як покроково їх приготувати:

  • Для начинки варимо сухий зелений горох 500 грам та повністю охолоджуємо.
  • Для цього добре промиваємо горох, заливаємо окропом, щоб його було на два пальці вище та ставимо варитися.
  • Перших 10 хвилин сильно пінитися, тому не відходимо від плити і знімаємо піну.
  • Коли пінитися перестане, послаблюємо вогонь, накриваємо кришкою та варимо 20 хвилин.
  • Додаємо чашку холодної води та варимо ще 20 хвилин.
  • Тепер починаємо помішувати, зіскрібаючи все з дна каструлі.
  • Варимо поки повністю не розвариться.
  • Якщо вода сильно википить, доливаємо окріп і солимо на самому кінці.

Пісні смажені пиріжки

Далі, приступимо до приготування тіста:

  1. Для тіста підігріваємо до комфортного пальцю температури 320 грам води.
  2. Додаємо у воду 40 грам цукру, 10 грам свіжих дріжджів, 105 грам борошна і добре перемішуємо.
  3. Залишаємо на 30 хвилин.
  4. Додаємо ще 500 грам борошна, 10 грам дрібної солі, 30 грам горілки (вона потрібна, щоб тісто не вбирало зайвий жир при смаженні), 20 грам рослинної олії і місимо тісто до гладкого.
  5. Накриваємо та залишаємо 2 години бродити. Робимо за цей час 2 рази обминання тіста.
  6. Тісто, що підійшло, розділяємо на шматки  приблизно по 35 грам, округляємо, накриваємо і залишаємо на 10 хвилин.
  7. Змащуємо руки та робочу поверхню рослинною олією та формуємо пиріжки.
  8. Охололий горох для начинки добре розминаємо, додавши в нього 2 зубки часнику (ще за бажанням можна додати смажену цибулю, але я не додаю).
  9. Залишаємо пиріжки 20 хвилин на розстойку.
  10. Смажимо у великій кількості розігрітої олії на середньому вогні.
  11. Готові пиріжки викладаємо на решітку, щоб стікла зайва олія і ще в гарячому вигляді обмазуємо їх давленим часником. Я це роблю за допомогою каструлі, поклавши по пару пиріжків у каструлю з часником, накривши кришкою і струшую їх у каструлі.