Сусідка пригостила дуже смачною самсою з куркою і поділилася рецептом. Тепер теж так готую. Чоловік і діти з’їдають моментально

Пропонуємо приготувати дуже смачну страву – самсу. Її неповторний смак вам неодмінно сподобається.

Вам знадобиться:

  • Вершкове масло – 100 гр.;
  • Борошно пшеничне – 250 гр.;
  • Вода – 100 мл.;
  • Жовток – 1 шт.;
  • М’ясо куряче – 700 гр.;
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • Кунжут для декору;
  • Сіль кухонна;
  • Перець мелений.

Спосіб приготування

Візьміть каструлю, додайте 250 гр. борошна та 1/3 ч. л. солі. Натріть вершкове масло на великій тертці та додайте до борошна.

Поступово перемішуючи додайте 100 мл води. Довго тісто не замішуйте. Залишіть тісто в холодильнику на пів години.

Для начинки наріжте цибулю дрібним кубиком. Куряче м’ясо наріжте дрібним кубиком. Все змішайте між собою додавши спеції.

Поділіть тісто на 2 частини. Розкатайте з однієї половинки товсту смужку та поділіть на 7 частин. Кожну частинку розкатайте тоненьким шаром діаметром 10 см. В середину покладіть начинку. Заліпіть самсу хрест на хрест. У вас повинен вийти трикутник.

Деко застеліть папером для випікання. Готові вироби покладіть на деко. Змастіть самсу жовтком та присипте кунжутом для краси. Випікайте 40-45 хвилин при температурі 180 градусів.Джерело

Смачного!