Смажена картопля вже в минулому, пропонуємо рецепт смачної вечері. Для неї знадобиться мінімум зусиль. Великим плюсом є той факт, що картопля, приготовлена за цим рецептом, на відміну від смаженої зберігає безліч корисних речовин.
Необхідні продукти:
- Картопля – 7 шт.
- Сіль, чорний мелений перець – за смаком
- Сухий часник – 1 ч. л.
- Сухий кріп – 1 год.
- Вершкове масло – 100 гр.
- Шинка – 200 гр.
Інгредієнти для салату:
- Сира морква – 1 шт.
- Сир твердий – 300 г.
- Варені яйця – 6 шт.
- Солодкий перець – 1 шт.
- Сіль та чорний мелений перець – за смаком
Покроковий процес приготування:
Вирізаємо середину картоплі і відправляємо варитися протягом 15 хвилин.
Зливаємо воду і викладаємо на лист, після чого змащуємо картоплю соняшниковою олією з усіх боків, потім посипаємо сіллю, чорним меленим перцем, часником і кропом.
Нарізаємо брусочками вершкове масло і квадратиками шинку, потім поміщаємо в центр картоплі, відправляємо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин.
Поки картопля печеться, приготуємо салат:
Відварюємо яйця протягом 10 хвилин, потім натираємо на тертці моркву, сир і відправляємо в ємність для салату.
Коли яйця зварилися, також натираємо їх на тертці, відправляємо до інших інгредієнтів, солимо, перчимо за смаком і додаємо нарізаний перець і майонез, ретельно перемішуємо.
Картопля готова, можна діставати.
Гарно сервіруємо, викладаємо картоплю та салат на тарілку, можна доповнити композицію за бажання свіжою зеленню.Джерело
Смачного!