Маринована цибуля може бути окремим пікантним салатом або добавкою до салатів, її також можна карамелізувати на сковороді і подавати до стейків, відбивних, рибних страв. Головне – правильно замаринувати.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
цибуля, 1 – 2 шт;
окріп;
крижана вода;
оцет столовий;
сіль та цукор.
Процес приготування
Ріжемо цибулю півкільцями чи кільцями, можна четвертинками.
Заливаємо окропом, перемішуємо та залишаємо на 1 хвилину.
Перекидаємо в сито і промиваємо крижаною водою, яка забере зайву гіркоту.
Змішуємо цибулю із сіллю та цукром по чайній ложці, вливаємо оцет за смаком (близько 2 ст.л). Перемішуємо та можна подавати.
Цибуля виходить хрусткою, ароматною, без зайвої гіркоти. За бажанням, її заправляють нерафінованою олією та зеленню.
Як смачно приготувати цибулю за 2 хвилини. Пікантна добавка в салат, до м’яса чи оселедця
Можна зробити найпростіший кляр із майонезу та борошна, спецій. Ріжемо цибулю середніми кільцями і занурюємо в кляр, обсмажуємо на великому вогні з двох сторін і подаємо таку закуску з м’ясом, рибою. Якщо подавати до пива, обсмажені кільця обсипаємо дрібною сіллю або спеціями сухим часником. Виходить швидка та смачна закуска.
Якщо хочете карамелізовану цибулю, тоді спочатку маринуємо, потім злегка віджимаємо і обсмажуємо майже до готовності. Посипаємо щіпкою цукру і смажимо ще кілька хвилин. Виходить солодко-гостра цибулька.Джерело