Секрет цього рецепту мені розказав шеф-кухар із Німеччини. Смачніших курячих грудинок за ці я ніколи в світі не їла!

Не секрет, що відбивна називається так, оскільки м’ясо відбивають для надання йому м’якості та зручності у приготуванні. Ймовірно, ця ідея виникла з необхідністю використовувати тверді частини тварин у раціоні. Так можна було заощадити на їжі і смачно харчуватися.

Відбивна куряча грудка, як рецепт, з’явилася у 19 столітті у Німеччині. Це рішення було простим, дешевим, але не мало великої популярності. Коли про цю страву дізналися у Відні, вона набула своєї популярності. Зараз рецепти всіляко модернізують, ми вирішили відбити курячі грудки і приготувати смачний рулет.

Інгредієнти для рулету:

  • куряча грудка – шт.;
  • яйця – шт.;
  • пармезан – 100 г;
  • вершкове масло – 100 г;
  • кріп – 30 г;
  • сіль – 10 г;
  • чорний перець – 10 г;
  • панірувальні сухарі – 50 г.

Інгредієнти для соусу:

  • часник;
  • помідори черрі;
  • червоний перець.

Приготування рулету:

Курячі грудки розрізаємо на 4 плоских шматочки. Накриваємо харчовою плівкою та відбиваємо. Солимо, перчимо до смаку. Кожен із шматочків промазуємо вершковим маслом

Кріп дрібно нарізаємо. Сир пармезан натираємо на великій тертці. Перекладаємо у глибоку ємність, перемішуємо. Викладаємо суміш поверх м’яса.

Згортаємо грудку в рулет.

Готуємо два блюдця: з курячим яйцем і з панірувальними сухарями. Обмочуємо заготовки і викладаємо на деко, застелене пергаментом.

Випікаємо у духовці 30 хвилин. Температура 180 градусів.

Для соусу на сковороді обсмажуємо часник та помідори чері, додаємо нарізку червоного перцю. Готуємо на середньому вогні 10 хвилин. Переміщуємо всі компоненти в блендер, солимо і перчимо до смаку.Джерело