Не секрет, що відбивна називається так, оскільки м’ясо відбивають для надання йому м’якості та зручності у приготуванні. Ймовірно, ця ідея виникла з необхідністю використовувати тверді частини тварин у раціоні. Так можна було заощадити на їжі і смачно харчуватися.
Відбивна куряча грудка, як рецепт, з’явилася у 19 столітті у Німеччині. Це рішення було простим, дешевим, але не мало великої популярності. Коли про цю страву дізналися у Відні, вона набула своєї популярності. Зараз рецепти всіляко модернізують, ми вирішили відбити курячі грудки і приготувати смачний рулет.
Інгредієнти для рулету:
- куряча грудка – шт.;
- яйця – шт.;
- пармезан – 100 г;
- вершкове масло – 100 г;
- кріп – 30 г;
- сіль – 10 г;
- чорний перець – 10 г;
- панірувальні сухарі – 50 г.
Інгредієнти для соусу:
- часник;
- помідори черрі;
- червоний перець.
Приготування рулету:
Курячі грудки розрізаємо на 4 плоских шматочки. Накриваємо харчовою плівкою та відбиваємо. Солимо, перчимо до смаку. Кожен із шматочків промазуємо вершковим маслом
Кріп дрібно нарізаємо. Сир пармезан натираємо на великій тертці. Перекладаємо у глибоку ємність, перемішуємо. Викладаємо суміш поверх м’яса.
Згортаємо грудку в рулет.
Готуємо два блюдця: з курячим яйцем і з панірувальними сухарями. Обмочуємо заготовки і викладаємо на деко, застелене пергаментом.
Випікаємо у духовці 30 хвилин. Температура 180 градусів.
Для соусу на сковороді обсмажуємо часник та помідори чері, додаємо нарізку червоного перцю. Готуємо на середньому вогні 10 хвилин. Переміщуємо всі компоненти в блендер, солимо і перчимо до смаку.Джерело