Приготування пампушків на олії вже в минулому. Тепер печу їх у духовці за ось цим неймовірно смачним рецептом!

Я обожнюю теплу випічку. І в один з років вирішила спекти свої пампушки.
Що важливо – не в олії, а в духовці.
Тепер це мій улюблений рецепт.

Що потрібно?

  • борошно – 220 г
  • цукор – 60 г
  • сіль – 1/4 ч. ложки
  • дріжджі “Духмяна Хата” – 20 г (з ними тісто підіймається найкраще)
  • молоко – 165 мл
  • олія – 3 ст. ложки
  • яєчні жовтки – 2 шт.

Приготування пампухів в духовці

  1. Дріжджі розчиняємо у теплому молоці.
  2. Жовтки збиваємо до білої густої маси, поступово додаючи цукор і олію.
  3. Змішуємо все разом, додаємо сіль і просіяне борошно.
  4. Тісто викладаємо на стіл і вимішуємо близько хвилини. Залишаємо його підійти в теплі на 1 годину.
  5. Розкачуємо тісто до товщини в 1-1,2 см, витискаємо склянкою кружечки, викладаємо на покрите пергаментом деко і залишаємо підійти вдруге на 45 хвилин.
  6. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 10-15 хвилин до легкого рум’яного кольору.
  7. Посипаємо цукровою пудрою, можна зробити дірки і начинити варенням, згущеним молоком, полити шоколадом.Джерело