Я обожнюю теплу випічку. І в один з років вирішила спекти свої пампушки.
Що важливо – не в олії, а в духовці.
Тепер це мій улюблений рецепт.
Що потрібно?
- борошно – 220 г
- цукор – 60 г
- сіль – 1/4 ч. ложки
- дріжджі “Духмяна Хата” – 20 г (з ними тісто підіймається найкраще)
- молоко – 165 мл
- олія – 3 ст. ложки
- яєчні жовтки – 2 шт.
Приготування пампухів в духовці
- Дріжджі розчиняємо у теплому молоці.
- Жовтки збиваємо до білої густої маси, поступово додаючи цукор і олію.
- Змішуємо все разом, додаємо сіль і просіяне борошно.
- Тісто викладаємо на стіл і вимішуємо близько хвилини. Залишаємо його підійти в теплі на 1 годину.
- Розкачуємо тісто до товщини в 1-1,2 см, витискаємо склянкою кружечки, викладаємо на покрите пергаментом деко і залишаємо підійти вдруге на 45 хвилин.
- Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 10-15 хвилин до легкого рум’яного кольору.
- Посипаємо цукровою пудрою, можна зробити дірки і начинити варенням, згущеним молоком, полити шоколадом.Джерело