Для приготування цієї простої та смачної страви, пиріжків з багету з грибами та сиром, вам знадобляться наступні інгредієнти на 4 порції:
1 багет (краще вибрати свіжий і не надто твердий)
200 г печериць (або будь-яких інших грибів на ваш смак)
100 г твердого сиру (найкраще підійде сир середньої твердості, який добре тереться)
3 столові ложки сметани (краще використовувати сметану з низьким вмістом жиру)
1 часник
1 зубчик чеснока
50 г олії (для обсмажування)
Сіль та перець за смаком
Тепер перейдемо до приготування:
Почнемо з підготовки багету. Наріжте його на шматочки приблизно 5-7 см завширшки. Для кожного шматочка багета видаліть м’якуш таким чином, щоб виявилися невеликі порожнини, схожі на човники. Викладіть ці багетні “човники” на деко, попередньо змащене олією.
Тепер приступимо до приготування начинки. Наріжте печериці (чи інші гриби) дрібними кубиками. Також наріжте цибулю та часник.
Приготуйте сковороду. Розігрійте на ній рослинну олію і обсмажте на ній гриби разом із цибулею та часником. Гриби обсмажуйте до золотистої скоринки, додаючи цибулю та часник за пару хвилин до закінчення обсмажування. Потім додайте сметану і добре перемішайте. Приправте суміш сіллю та перцем на ваш смак.
Тепер наповніть кожну “човник” з багету приготованою начинкою з грибів. Після цього посипте зверху кожну “човник” натертим сиром.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Покладіть лист з пиріжками з багету в розігріту духовку і готуйте їх приблизно 10 хвилин, поки сир зверху не розплавиться і не стане золотистим.Джерело