Інгредієнти
Тісто
Відвар з картоплі
0.5 л
Дріжджі (сухі)
11 г
Олія соняшникова
80 мл
Цукор
2 ст. л.
Борошно пшеничне
800 г
Начинка
Опеньки свіжі
300 г (або будь-які інші гриби)
Цибуля ріпчаста
1 шт.
Картопля варена
600 г
Харчова Цінність
У 100 г | У страві | |
Калорійність | 213.24 | 4117.62 |
Білки | 5.62 | 108.45 |
Жири | 4.82 | 92.98 |
Вуглеводи | 38.87 | 750.49 |
Під час посту постійно шукаєш нові рецепти, щоб урізноманітнити своє меню. Ось і згадався рецепт пиріжків на картопляному відварі. Такі пиріжки робила подруга моєї мами і завжди готувала їх до нашого приїзду. Родзинка цієї випічки – повна відсутність молока і яєць, що дуже важливо для тих, хто постує. А начинка може бути будь-якою. В мене цього разу – картопля з грибами.
Приготування:
Картоплю відварюємо, відвар зливаємо в окремий посуд. Додаємо в теплий відвар цукор і дріжджі, нехай постоїть хвилин 15, поки не з’явиться шапочка з піни. Після цього додаємо рослинну олію та борошно. Замішуємо м’яке тісто і відправляємо його в холодильник на 30 хвилин.
А тим часом готуємо начинку. Вона може бути будь-якою, все залежить від ваших уподобань.
У мене сьогодні начинка з картопляного пюре з додаванням смаженої цибулі. Також опинилися під рукою опеньки, трохи подрібнюємо їх і додаємо теж на сковороду до цибулі. Дуже добре додати при смаженні грибів трохи білого вина наприкінці смаження і потім продовжувати смажити до повного випаровування вина.
Додаємо гриби з цибулею до картопляного пюре і гарненько вимішуємо, додаємо спеції і зелень за смаком. Зручно відразу сформувати начинку і відкласти в сторону.
Дістаємо наше тісто, обминаємо його і можна приступати до формування пиріжків. Мені сьогодні захотілося зробити їх у формі діжок.
Розігріваємо рослинну олію в каструлі з товстим дном і обсмажуємо наші пиріжки в розігрітій олії. Викладаємо пиріжки на паперовий рушник для того, щоб прибрати надлишки олії.
Такі пиріжки гарні самі по собі і, звичайно, добре доповнять будь-яку страву.Джерело
Смачного!