Готую закуску з сала з прянощами і часником! Їсти можна вже через добу! Виходить ароматне і неймовірно смачне! Справжня казка, сало, буквально, тане в роті, без краплі перебільшення! Готується ну дуже просто і без клопоту: просто укладаємо все в банку і через добу вже можна подавати на стіл!
Інгредієнти:
На банку – 0,5 л.:
Грудинка – 400 гр. (у мене 1,6 кг на 4 банки)
Часник – 3 зубчики
Запашний перець – 8 -10 шт.
Лавровий лист – 2-3 шт.
Суміш перців – 1 ч. л.
Мелений коріандр – 1 ч. л.
Сіль – 1 ст. л. без гірки
Приготування:
- Нарізаємо сало на невеликі шматочки. У кожну банку 0,5 л. влазить 4 шматка, як на фото.
У мене хороший шматок грудинки з мінімальною кількістю м’яса, ідеально для рецепта.
![](https://arkush.pp.ua/wp-content/uploads/2023/11/image-80-1024x592.png)
- Змішуємо спеції: суміш перців, мелений коріандр і сіль.
Суміш перців я подрібнила за допомогою ступки.
- Гарненько обвалюємо кожен шматочок в спеціях.
![](https://arkush.pp.ua/wp-content/uploads/2023/11/image-81-1024x592.png)
- Беремо банку, укладаємо лавровий лист, запашний перець, часник пластинами і шматочки сала. Укладаємо все в два шари.
- Протираємо горлечко і прикриваємо кришками, не закручуючи. Беремо каструлю, на дно стелемо рушник або марлю, ставимо банки і заливаємо водою до плечиків.
![](https://arkush.pp.ua/wp-content/uploads/2023/11/image-82-1024x591.png)
- Ставимо на вогонь, чекаємо коли закипить і з цього моменту кип’ятимо на повільному вогні 45 хвилин.
Після, дістаємо банки, щільно закручуємо кришками, ставимо дном вгору, залишаємо до повного охолодження (години на два) і прибираємо в холодильник на добу.
Баночки зберігаємо в холодильнику до двох місяців. На мій погляд, це найоптимальніший термін. Навряд чи вони, звичайно, стільки простоять, місяць, це ну найбільше, повірте на слово!
Чим довше стоїть в холодильнику, тим смачніше! Але, навіть через добу, воно вже виходить неймовірно ароматне і смачне!
На шматочок хліба, з цибулькою та зеленушкою – просто чудово! Прикрасить така закуска будь-яке застілля і обов’язково сподобається всім гостям! Рекомендую спробувати цей рецепт, шкодувати будете тільки про те, що мало приготували!
Сало виходить не варене, шматочки цілісінькі, ніякого жиру в банці немає, тільки пару крапель соку. Це, без сумніву, один з найсмачніших рецептів сала гарячої обробки!
Друзі, як вам такий рецепт? Сподобався? Пишіть коментарі!
![](https://arkush.pp.ua/wp-content/uploads/2023/11/image-83-1024x591.png)
Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Друзі, якщо Вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за Ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно!Джерело