Одна із найпростіших заkусоk сала із прянощами та часниkом: просто уkладаю в банkу і через добу вже смаkуємо

Готую закуску з сала з прянощами і часником! Їсти можна вже через добу! Виходить ароматне і неймовірно смачне! Справжня казка, сало, буквально, тане в роті, без краплі перебільшення! Готується ну дуже просто і без клопоту: просто укладаємо все в банку і через добу вже можна подавати на стіл!

Інгредієнти:
На банку – 0,5 л.:

Грудинка – 400 гр. (у мене 1,6 кг на 4 банки)
Часник – 3 зубчики
Запашний перець – 8 -10 шт.
Лавровий лист – 2-3 шт.
Суміш перців – 1 ч. л.
Мелений коріандр – 1 ч. л.
Сіль – 1 ст. л. без гірки
Приготування:

  1. Нарізаємо сало на невеликі шматочки. У кожну банку 0,5 л. влазить 4 шматка, як на фото.

У мене хороший шматок грудинки з мінімальною кількістю м’яса, ідеально для рецепта.

  1. Змішуємо спеції: суміш перців, мелений коріандр і сіль.

Суміш перців я подрібнила за допомогою ступки.

  1. Гарненько обвалюємо кожен шматочок в спеціях.
  1. Беремо банку, укладаємо лавровий лист, запашний перець, часник пластинами і шматочки сала. Укладаємо все в два шари.
  2. Протираємо горлечко і прикриваємо кришками, не закручуючи. Беремо каструлю, на дно стелемо рушник або марлю, ставимо банки і заливаємо водою до плечиків.
  1. Ставимо на вогонь, чекаємо коли закипить і з цього моменту кип’ятимо на повільному вогні 45 хвилин.
    Після, дістаємо банки, щільно закручуємо кришками, ставимо дном вгору, залишаємо до повного охолодження (години на два) і прибираємо в холодильник на добу.

Баночки зберігаємо в холодильнику до двох місяців. На мій погляд, це найоптимальніший термін. Навряд чи вони, звичайно, стільки простоять, місяць, це ну найбільше, повірте на слово!

Чим довше стоїть в холодильнику, тим смачніше! Але, навіть через добу, воно вже виходить неймовірно ароматне і смачне!

На шматочок хліба, з цибулькою та зеленушкою – просто чудово! Прикрасить така закуска будь-яке застілля і обов’язково сподобається всім гостям! Рекомендую спробувати цей рецепт, шкодувати будете тільки про те, що мало приготували!

Сало виходить не варене, шматочки цілісінькі, ніякого жиру в банці немає, тільки пару крапель соку. Це, без сумніву, один з найсмачніших рецептів сала гарячої обробки!

Друзі, як вам такий рецепт? Сподобався? Пишіть коментарі!

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Друзі, якщо Вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за Ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно!Джерело