Об0в’язkово приготуйте це варення дітям на зиму. Слива у шоk0ладі це нереально смачне варення.. В0но тепер у моїх дітей найулюбленіше

Це просто бомба! Нереально смачне Варення зі слив – слива у шоколад, тому цукерки тепер у минулому!

Надзвичайно просто, шалено смачне варення зі слив у шоколаді. Чудова зимова заготівля. Хоча таке варення навряд чи простоїть до зими – діти “вимагають” його мало не щодня!

ІНГРЕДІЄНТИ
Сливи без кісточок 3 кг
Цукор 1,5 кг
Какао 100 гр
Чорний шоколад 100 гр
Ванільний цукру 10 гр
Виходить 6 банок по 460 мл та 2 банки по 330 мл

Приготування:

  1. Беремо сливи з кісточкою, що добре відокремлюється, бажано щільні. У мене слива добре визріла трохи перестигла. Видаляємо кісточки. Сливу велику, розрізаю її на чотири частини. Відразу кладемо в каструлю ширше з нержавіючої сталі з товстим дном або спеціальний таз.

Пошарово пересипаємо цукром. Цукор беремо з розрахунку 500 г на 1 кг сливи.

  1. Залишаємо сливу на 3-4 години пускати сік.
  2. Ставимо каструлю на плиту. Акуратно все перемішуємо від бортів до центру силіконовою лопаткою, вона менше травмує ягоди. Доводимо до кипіння на середній потужності. Залишаємо остигати на 3-4 години, можна на ніч. Під час остигання сливу кілька разів перемішуємо, занурюючи в сироп.
  3. Вдруге ставимо каструлю на плиту. Доводимо до кипіння, потужність плити зменшуємо та варимо 5 хвилин. Залишаємо остигати. Після остигання сливу можна на добу залишити в холодильнику, так вона краще просочиться сиропом.
  4. Всипаємо в сито какао 100 г і просіюємо в окрему миску. Додаємо кілька ополоників сиропу з варення, всипаємо ванільний цукор пакетик. Добре перемішуємо до однорідної маси.
  5. Виливаємо шоколадну масу у варення. Нагріваємо на середній потужності, акуратно перемішуємо. Перед закипанням кладемо у варення шоколад 100 грам. Варимо з моменту закипання 10 хв.

Варення має лише трохи побулькувати. Пінку не знімаємо, при такому кипінні її мало і вона зникає сама при перемішуванні.

  1. Розкладаємо варення по стерилізованих банках, накриваємо кришками прокип’яченими і закручуємо. Залишаємо остигати, зберігаємо при кімнатній температурі.Джерело