Надзвичайно смачна страва “Засипана капуста”, яку вміє готувати тільки моя мама! Ділюсь цим рецептом із вами!

Засипана капуста. Надзвичайно смачна страва, яку готувати вміє тільки бабуся! Цю подільську смакоту ви полюбите з першої ложки! Ділюся особливим рецептом!

Для цієї смачної страви знадобиться 700 г квашеної капусти, 1,5-2 скл. пшона, 1 скл. сметани (краще домашньої), 1 скл. молока, 1 ст. л. борошна, цибулина, сало, часник.

Квашену капусту відварити до готовності, води залишити, щоб тільки покрила капусту. Зверху висипати промите пшоно, не перемішувати (якщо перемішати, пшоно може пристати до дна каструлі і пригоріти). Варити до готовності пшона.

Тим часом дрібно порізану цибульку підсмажуємо на олії до золотистості, вливаємо сметану, добре прогріваємо до загустіння.

Коли пшоно розвариться, беремо колотівку і починаємо інтенсивно розминати до однорідності… так робила моя бабуся, але тепер більш зручний спосіб — комбайн.

Закидаємо вміст каструльки разом з сметанним соусом в комбайн, насадка «ніж», і розбиваємо до однорідності. Повертаємо все в каструлю, ставимо на вогонь, солимо, вливаємо молоко, розмішане з борошном (борошно, щоб молоко не звернулось), помішуючи колотівкою, варимо хвилин 10.

Сало довільно порізати і підсмажити до шкварок. Подавати страву, поливши зверху шкварками, їсти вприкуску з часником.

Під час посту цю страву теж варили, тільки без молока і сметани, поливали зверху підсмаженою на олії цибулькою…Джерело